“Kavakyelleri”, “İkinci Bahar” gibi TV dizilerinden tanıdığımız Gökhan Horzum’un senaryosunu yazdığı ve yönettiği “Rakı Masası” filminin adı, son alkol düzenlemesine takıldı.

Cumhuriyet'ten Aslı Uluşahin'in haberine göre, dün 50. Altın Portakal Film Festivali’nde de gösterilen ve ay sonunda vizyona girecek yapımın adı “Arkadaşlar Arasında” olarak değiştirildi.

Gökhan Horzum, değişikliğin nedenini, “kamuya açık alanlarda alkol tanıtımı yapılan afişlere yeni yasanın izin vermemesi” olarak açıklıyor.

Yani adını değiştirmeselerdi, filmin afişleri sinema salonlarına asılamayacak, tanıtımı yapılamayacaktı.

Horzum, filmin senaryosunu 12 yıl önce yazmış, adını da o zaman belirlemiş.

 “Ama 12 yılda Türkiye çok değişti” diyen yönetmen, çekimlerini 2012’de yaptıklarını, vizyon tarihi bu seneye sarkınca yapımın “alkol düzenlemesine” takıldığını söylüyor.

Film, 30’lu yaşlarındaki dört erkek arkadaşın, Ege’de bir koyda, deniz kenarına kurdukları çilingir sofrasındaki sohbetlerini yansıtıyor.

Mutlulukla başlayıp, melankoliye evrilen filmini Horzum, “rakı masasında her şey konuşulur ama hiçbir şey halledilmez” ifadeleriyle anlatıyor.

Peki, baştan sonra rakı masasında geçen film acaba TV’de gösterim şansı yakalayabilecek mi?

“İki montajı olacak” diyor Horzum ve ekliyor:

“Televizyonda rakıyı göstermekle ilgili bir sorun şimdilik yok. İçkiyi övmemek, coşkuyu yansıtmamak gerek. Bir de markanın görünmemesi gerekiyor. Televizyonda da yayımlanabilmesi için farklı planların kullanıldığı ikinci bir montaj yapıyoruz.”