Güney Afrika’nın ilk siyah lideri Nelson Mandela’nın yaşam mücadelesi devam ederken, yaşam öyküsünü anlatan otobiyografik film çekildi.

İngiliz yönetmen Justin Chadwick imzalı “Mandela: Long Walk To Freedom” Güney Afrika’da ırkçılığa karşı başkaldırışıyla tarihe kazınan liderin aynı adlı otobiyografisinden uyarlandı. Idris Elba’nın Nelson Mandela’yı canlandırdığı filmden fragman ve afişler şimdiden kamuoyunda ilgi uyandırdı. İngiliz oyuncu, filmdeki rolüyle Mandela’ya daha çok yakınlaştığını dile getirdi: “Bu rolü aldıktan sonra tabii ki Mandela’ya ve yaşam öyküsüne daha yakın hissetmeye başladım. Bu karakteri canlandırmak gerçekten onur verici.”  Film, 29 Kasım'da ABD'de, 19 Aralık'ta Hollanda'da, 3 Ocak 2014 tarihinde ise İngiltere'de gösterilecek.

Yaşamının 27 yılını Cape Town’da cezaevinde geçiren, ırkçılık karşıtı hareketin sembolü haline gelen Nelson Mandela, daha önce de beyaz perdenin başarılı yapımlarına ilham kaynağı olmuştu. Ünlü oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood imzalı, 2009 yapımı “Invictus/Yenilmez“de efsanevi lideri, ona olan benzerliğiyle ve usta oyunculuğuyla “beyaz perdenin ideal Mandelası” diye adlandırılmayı hak eden Morgan Freeman canlandırmıştı.