Turizm Bakanlığı Sanatsal Etkinlikler Komisyonu, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği aynı zamanda da rol aldığı "Kelebeğin Rüyasi" filmini Oscar aday adayı olarak belirledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Kelebeğin Rüyasi" filminin Oscar aday adayı olarak belirlendiğini Twitter hesabından açıkladı.


ŞAİRLERİN HİKAYESİ


Genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun yaşam hikayelerinin anlatıldığı Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi 22 Şubat'ta seyirciyle buluşmuştu.

1941 yılının Türkiye'sini, İkinci Dünya Savaşı dönemi ve mükellefiyet günlerini yansıtan filmde ayrıca iki genç şairin hayatla ve aşkla olan mücadeleleri de anlatılıyor. Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Zeynep Farah Abdullah ve Yılmaz Erdoğan'ın başrollerini paylaştığı Kelebeğin Rüyası'nda, Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, Devrim Yakut, İpek Bilgin, Aksel Bonfil ve Servet Pandur da rol alıyor.

Rüştü Onur (Mert Fırat) ve Muzaffer Tayyip Uslu (Kıvanç Tatlıtuğ) Zonguldak'ta kendi hallerinde yaşayan ve çok da tanınmayan iki şairdir. Genç yaşlarına rağmen şiirleri oldukça etkileyici olan bu iki arkadaş, talihsizlik açısından da kader ortağı gibidirler. Çünkü ikisi de henüz hayatlarının baharında veremden yaşamlarını kaybederler.

Kelebeğin Rüyası

Yönetmen-senaryo: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ (Muzaffer Tayyip Uslu ), Mert Fırat (Rustu Onur ), Yılmaz Erdoğan (Behcet Necatigil ), Belçim Bilgin ( Suzan Ozsoy), Farah Zeynep Abdullah (Mediha Sessiz), Taner Birsel (Ismail Uslu), Ahmet Mümtaz Taylan (Zikri Özsoy).

Görüntü Yönetmeni: Gökhan Tiryaki

Kurgu: Bora Göksingöl

(ntvmsnbc)