Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali bu yıl üçüncü kez gençliğin sesini perdeye taşıyor. Gençlik Filmleri Festivali Ankara ve Kıbrıs’taki açılışın ardından 18 Mart’ta İstanbul’da başlayacak. 2010’dan bu güne 10 kentte 16 farklı üniversitede binlerce üniversiteliyi buluşturan festivalin bu yılki teması “Barış”.

Şişli Kent Sineması’nda gerçekleşecek açılışa birçok sanatçı katılacak. Sunuculuğunu Gün Koper’in yapacağı festivalin açılışında Fuat Saka, Grup Düşbaz, Bulutsuzluk Özlemi ve Grup Kırıntı sahne alacak. Mezopotamya Dans Topluluğu dans gösterileri, Sezai Sarıoğlu şiirleriyle açılışta yer alırken oyuncu Sadi Celil Cengiz, Cezmi Baskın’ın yanı sıra Hrant Dink’in arkadaşları ve Cumartesi Anneleri de Kent Sineması’ndaki açılışta olacak.

Festival, İstanbul’da 19-22 Mart tarihleri arasında 11 farklı kampuste ve 4 farklı kültür merkezinde izleyicilerle buluşacak. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde Tepenin Ardı filmi gösterimleri ile filmin oyuncusu Berk Hakman’la ve yönetmen Emin Alper’le söyleşiler gerçekleştirilecek.

Festival, İstanbul’dan sonra Eskişehir’den Diyarbakır’a, Konya’dan Antakya’ya birçok kentte perdelerini barış için açacak.

Festivalin İstanbul’da gerçekleşecek açılış gecesinin detayları için iletişim;

Telefon: 0541 970 08 61

E-posta: [email protected]

Web: www.genclikfilmlerifestivali.org

facebook.com/Uluslararası Gençlik Filmleri Festivalifacebook.com/Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali