Gazeteci Hrant Dink cinayetinin perde arkasını konu alan 'Hile Yolu' filminin ekibi, merak edilenleri anlattı.

Gazeteci Hrant Dink cinayetinin perde arkasını konu alan 'Hile Yolu' filminin ekibi A Haber'de Şirin Sever'in sunduğu 'Jurnal' programına konuk oldu.

Filmin yapımcısı Hakan Alak, oyuncular Serkan Yakan ve Ozan Bilen; filmle ilgili merak edilenleri anlattı.

Yapımcı Alak; 26 Nisan'da izleyiciyle buluşan 'Hile Yolu' ile ilgili şunları söyledi:

Ortada göz göre göre gelen bir cinayet ve sonrasında oluşan haksızlık hissi var. Okuduğumuz şeyler ve çıkan haberler, anlatılacak bir hikaye verdi bize. Kimi yazar, kimi bir şey söyler; biz de "Bir film yaparsak bir şey söylemiş oluruz" dedik.

Bu filmin temelinde duyarlılık var. Onlarca benzer olay olmasına rağmen; bir gün Hrant Dink'in öldürüleceği haberini alacağımız hiç aklımıza gelmezdi. Engelleyemedik bunu... O yüzden hikayeyi kurarken, benzer akıbeti yaşamış herkesi işaret eden bir dili olmasına özen gösterdik.

MUTABIK KALDIK

Dink Ailesi'nin "Babamız hakkında ne anlatılıyor?" diye düşünmemesi için, aileyi davet edip filmi izlettik. Ofise gelip seyrettiler. Filmde kimseyi istismar etmek istemediğimizi gösterdik. O konuda mutabık kaldık kendileriyle...

Türkiye; bu filmin çekilebileceği kadar demokratik bir ülke ama Hrant'ın öldürüleceği kadar da antidemokratik özellikleri var. Vizyonda üç günü geride bıraktık. Havanın sıcak olması da gişede durağanlığa neden oluyor ama filmimiz bunları aşacak.

CESARET GEREKTİREN BİR İŞ

Filmde suç örgütüne bağlı olarak çalışan bir adamı canlandıran Serkan Yakan; "Bu filmin içinde bulunmak istedim çünkü cesaret gerektiren bir proje" dedi. Oyunculardan Ozan Bilen ise şunları söyledi: "Bu film; güçlü senaryosuyla, meseleyi bilmeyenlerin de izleyebileceği bir yapım oldu." (sabah)