"Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi" üyeleri ve sinemaseverler, tarihi Emek Sineması'nın yıkılmasını protesto etmek için sinema binasını işgal etti.

Yaklaşık 300 kişi, saat 16.00 sıralarında Emek Sineması önünde toplanarak eylem yaptı.

İstanbul Film Festivali'nin başladığı gün yıkımına başlanan Emek Sineması'nın kapılarını kırarak, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla içeri giren bir grup ise, sinemanın penceresine "Emek bizimle özgürleşecek" ve "Sermaye defol" dövizleri astı.

Grubun içeri girmesi ile birlikte çevik kuvvet tarafından bina ve binanın bulunduğu sokak ablukaya alındı. Polis ile yapılan görüşmenin ardından bina içerisinde bulunan yaklaşık 20 sinemasever, "İyi seyirler emek sineması" yazılı mor bezler ve trampet eşliğinde dışarı çıktı.

Emek Sineması'nın bulunduğu sokağın başına kadar "Emek bizim İstanbul bizim" sloganıyla yürüyen sinemaseverler, burada açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan ve işgal eyleminde bina içerisinde bulunan Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi üyesi Deniz Özgür, "Bizim şu anda sinema izlemek için içerde olmamız gerekirdi. Olay yaratan bizler değiliz. Olay yaratanlar, binayı yıkmak isteyenleri koruyan mavi üniformalılardır" dedi.

Bina içinde yıkım çalışmalarının yapıldığını ve içerisinin de içler acısı bir durumda olduğunu belirten Özgür, "İçeriye, kazma ve küreklerle girilmiş. İçeriye rezil bir şantiye alanı kurmuşlar" diye belirtti. Eylemlerine ileriki günlerde devam edeceklerini söyleyen Özgür, "Binanın yıkılması için ruhsat veren Beyoğlu Belediyesi'ni ise festivalden sonra işgal edeceğiz" diye konuştu. Açıklamanın ardından sinemaseverler eylemlerini sonlandırdı.