Yönetmen ve oyuncu Selma Köksal’ın yeni filmi "Bahar İsyancıdır" tek kopyayla 19 -26 Nisan’da Atlas, 10-17 Mayıs haftasında da Ankara Büyülü Fener Sineması’nda gösterilecek.

Filmde Volga Sorgu Tekinoğlu, Selma Köksal, Çimen Turunç Baturalp, Yıldıray Şahinler, Mahir Günşıray, Kemal Kocatürk ve Şeyda Terzioğlu gibi oyuncular rol alıyor.

Film; 90'lı yılların ortalarından, 2000’li yılların başlangıcına, oradan da günümüze uzanan bir zaman diliminde, bir tiyatro topluluğunun; “Oyuncular Kumpanyası”nın öyküsünü anlatıyor.

İki bölüm halinde ilerleyen filmin ilk bölümünde topluluk, ülkenin önemli ve ilerici yazarlarından Ahmet Kutlar’ın öykülerinden oluşturdukları bir oyun üzerinde çalışıyor.

İkinci bölümde ise topluluk, Kafka öyküleri üzerinde çalışıyor.

Filmde tiyatro topluluğu, Türkiye’nin prototipi olarak ele alınıyor.

Onat Kutlar’ın aynı adlı eserinden esinlenmeler taşıyan Bahar İsyancıdır, sanatın kan kaybının peşine düşüyor. 

SİNOPSİS

"...Bireysel özgürlükleri, yaşamları, Kafka’nın yarattığı dünyanın atmosferinden çok daha kafkaesk çok daha baskıcı, çıldırmış bir dünyaca, silindir gibi ezilir. Direnmek için birbirlerine sığınırlar. Ancak güçleri yiter.  Kimi vazgeçer, kalabalığa katılır, kimi ikili bir var oluşu sürdürmeye çalışır, kimi tüm yaşananları, payına düşeni, son derece onur kırıcı bularak intiharı seçer. Geride kalanların ise bu intihar ile yüzleşip yaşamlarına devam etmeleri çok güçtür." (CNNTÜRK)