İlk kez bağımsız bir yapımcı ve yönetmen, kendi filmlerini kendi kurdukları siteden, mobil ödeme sistemiyle yayınlamaya karar verdi!

filmsebekesi.com adlı siteyi hazırlayan Drama İstanbul Film Atölyesi sosyal medyanın sinema için yeni bir yaşam kaynağı olacağını iddia ediyor.  

Film Şebekesi (filmsebekesi.com) isimli site “meselesi olan” küçük bütçeli filmlerle, bilet fiyatları ya da alışkanlıkları yüzünden, salonlarda değil internette film izleyen yüz binlerce seyirciyi, yasal bir ortamda bir araya getirmeyi hedefliyor.  Seyirciler bu platformda yalnızca yasal yollardan, küçük bedeller karşılığında film izlemekle kalmayacak,  ödeyecekleri ücret, o filmi üretenlerin bir sonraki projesine verilmiş doğrudan bir destek olacak. 

Yönetmenlerle seyircilerin doğrudan bir araya gelebileceği filmsebekesi.com’da seyirciler yaptıkları yorumlarla üretenlerin dünyasında önemli etkiler yaratacak, yeni filmlerinin oluşumunda fikri katkı sağlayacaklar.

Filmsebekesi.com, uzun yıllardır film endüstrisine yazar, yönetmen ve yapımcı olarak emek vermiş Serpil Güler ve A.Haluk Ünal tarafından kurulan Drama İstanbul Film Atölyesi’nin bir yıldır üzerinde çalıştığı bir proje. Drama İstanbul’un vizyonu iki sütun üzerinde yükseliyor: İçerik(content) ve internet. Filmsebekesi.com’u hazırlamaya iki yıl önce vizyona soktukları “Saklı Hayatlar” adlı sinema filminin sinema salonlarında hedef kitlesinin tamamına ulaşamadığını fark edince karar vermiş ve kolları sıvamışlar. Bilişim ve yazılım uzmanı Gürkan Aydın’ın devreye girmesiyle çalışmalar başlamış. Haluk Ünal'ın öğrencileri ve dostlarından iletişimci ve pazarlamacılar da değişik katkılar sunmuşlar. 

Drama İstanbul Film Atölyesinin yöneticisi yönetmen ve senarist Haluk Ünal projeyi şu sözlerle anlatıyor: “Son günlerde yaşanan olayların asıl kahramanları dijital yerliler (Y kuşağı) ve sosyal medya. Gezi Parkı süreci “dijital yerlilerin”, yani yeni neslin gücünü açıkça gösterdi, aynı zamanda sosyal medyanın sadece sanal olmadığını, hayatın önemli bir parçası olduğunu da kanıtladı. Biz, filmleri de internetten seyreden bu yeni kuşağın gücünü ve sinema ile ilişkisini bundan 2 yıl önce fark ettik. Sosyal medyanın yasal, doğru ve yeni bir modelle bağımsız sinemaya da hayat verebileceğini öngörerek bu işe giriştik.  Öngörümüzün ne kadar doğru olduğunu ölçmek için bu yolculuğa atölyemizin ilk ürünü olan “Saklı Hayatlar”la başlıyoruz.  

Haluk Ünal projenin başarı olasılığı konusunda ise şöyle konuşuyor:  “Öz kaynağımız yok. Yatırımcımız da yok. Herkes girişimci. Emeğimizi uzmanlıklarımızı ortaya koyduk. Başarımızı dileyen ve umutla bekleyen birçok meslektaşımız, filmlerini bu platformda yayınlamak için sabırsızlanıyor. İzleyicimiz de bu deneyimin başarısının önemli bir kriter olacağını fark eder; gereken desteği ve dayanışmayı gösterir umudundayız.” (Demokrat Haber)