Yapımcılığını Günebakan Film’in, yönetmenliğini A. Ayben Altunç’un yaptığı “EYLÜL’ÜN KADIN YÜZLERİ” belgesel filmi dört yıla yayılmış bir çalışma sonucunda izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

12 Eylül dönemini her yönüyle yaşamış 32 kadın; yaşadıklarını, bugüne kadar kimseye anlatmadıklarını belgeselde anlattılar.

Nur Sürer, Zeynep Oral, Melek Ulagay, Ayşegül Devecioğlu, Sevim Belli, Melike Demirağ, Gültan Kışanak…

O dönemde gencecik kadınlar olarak cezaevi ile tanışanlar, haksız yere işlerinden atılanlar, fişlenenler; şimdi sanatçı, yazar, milletvekili oldular. 

Anneler, eşler, kardeşler cezaevi kapılarında örgütlendiler. Güçlerini birleştirdiler, İnsan Hakları Derneği’ni kurdular.

Kadınlar önce kadın olduklarının bilincine vardılar ve hakları için bir araya geldiler.

Film, zulmün en karanlık yerinde bile umutlarını kaybetmeyen, direnen insanların öykülerini anlatmaya aracılık etti.

Filmin ilk gösterimi anlatıcılarının da katılımıyla 25 Nisan 2014, Cuma günü saat 19.30 da Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak…

Filmde anlatılarıyla yer alanlar:

Ümide Aysu Çelik, Nevay Samer, Feyza Zeybek, Aysel Hoşgit, İkbal Kaynar, Ülfet Taylı, Yeter Özdemir Şahin, Gülnur Aksop, Özlem Eren Türkmen, Filiz Karakuş, Gaye Boralıoğlu, Demet Demir, Şükran İrençin, Nur Sürer, Leman Fırtına, Cemile Çakır, Zeynep Oral, Melek Ulagay Taylan, Oya Baydar, Hacer Arıkan, Bircan Şahin, Ayşegül Devecioğlu, Mukaddes E. Çelik, Filiz Ağın, İkbal Eren, Elmas Eren, Seza Mis Horuz, Anais Martin, Sevim Belli, Melike Demirağ, Mevlüde Acar, Gültan Kışanak.

(Demokrat Haber)