Yönetmen Zeki Demirkubuz, “HDP’li değilim ama oyumu HDP’ye vermeye mecburum” dedi.

Son filmi Bulantı ile tekrar kendinden söz ettiren yönetmen Zeki Demirkubuz Hürriyet'e konuştu. Hürriyet’ten Çınar Oskay’a konuşan Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan’ın yanısıra Reha Erdem ve Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenlerle devrim yaptıkları yönünde bir düşünce olduğunun hatırlatılması üzerine  “Bundan haberim yok. Böyle bir şeye inansaydım, ‘Ulan kitapsızlar, bu devrimin lideri benim’ deyip hepsine darbe yapardım. Tayyip Erdoğan’ın AKP’de yaptığı gibi” diye konuştu.

‘GEZİ DUYGUSAL BİR ONUR HAREKETİYDİ’   

Güncel siyaset hakkındaki görüşlerini de dile getiren yönetmen, iktidarı körü körüne destekleyen ‘yandaş basın’ ve ‘Ak Trol’leri de eleştirerek, “Gezi duygusal bir onur hareketiydi. Öyle bir hareket Türkiye’de örgütlenebilseydi 1980 yılında 12 Eylül yerine, sosyalist devrim olurdu. Daha iyi bir dünya uğruna örgütlenip bunu kullanmaya muktedir bir halkımız yok bizim. En fazla olabilecek şey Gezi’dir” dedi.

‘GAZETE BASKINIYLA HUKUKUN IRZINA BİR KEZ DAHA GEÇİLDİ’ 

Hürriyet gazetesine yapılan baskını değerlendiren yönetmen şöyle konuştu: “Böyle giderse bir sene sonra mesela ‘Sen bizi yeteri kadar temsil edemiyorsun’ diye Abdullah Gül’ün evi taşlanabilir, Ahmet Davutoğlu’na biri bir şey yapabilir. Bir sonraki aşama bu. Hukuk bir kere bile delindiğinde artık olmayan, yalan bir şeydir. O günlerde hukukun ırzına bir kere daha geçildi. Ahmet Hakan ortalığı yakıp yıkan insanları sadece sağduyuya davet edebildi. Suç işleniyor kardeşim, ne sağduyusu! Durum bu kadar trajik, bu kadar üzücü.”

Demirkubuz, 1 Kasım seçimlerinde hangi partiye oy vereceğiniyse şu sözlerle açıkladı: “Birileri HDP bu ülkenin partisi değilmiş, bu ülkenin yasalarıyla kurulmamış gibi davranır ve bana kendini dayatırsa benim gibiler bunu kabul etmez. HDP’li değilim ama oyumu HDP’ye vermeye mecburum. Yarın AKP’ye, MHP’ye bu kadar haksızlık yapılırsa onlara da oy veririm.” (Diken)