Barış Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve Nur Sürer, Özgür Emre Yıldırım ile Toprak Sağlam’ın başrolleri paylaştığı 'Eksik', 17 Nisan'da vizyona girecek.

Filmle ilgili bilgi veren Barış Atay, filmin darbe dönemini değil, bu dönemde yaşananların insanlar üzerinde bıraktığı travmanın sonraki süreçlere yansımasını işlediğini belirtti. Kendisinin de 1980 darbesinden yara almış bir aileden geldiğini söyleyen Atay, "Filmdeki amacımız bu darbe sürecini anlatmak değil. Bu sürecin ailelerde yarattığı bir travma aslında. O dönem geçtikten sonra ben o dönemi aile içinde yaşamış biri olarak söylüyorum. Ben bile şimdilerde anlıyorum bazı şeyleri. Sonrasında ortaya çıkan bir durum yani. Gezi olaylarının filmi yapılmalı mı? Hayır bence daha çok erken. Çünkü biz halen Gezi'nin etkilerini kavramadık." dedi.

17 NİSAN'DA VİZYONDA OLACAK



Çekimleri Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da geçen 'Eksik', 17 Nisan’da Türkiye’de, 23 Nisan’dan itibaren ise Avrupa’da vizyona girecek. Senaryosunu Mehmet Kala ve Şeref Nokta’nın yazdığı film Barış Atay tarafından yönetildi.