Altın Küre Ödülleri'ni dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association-HPFA), kendi içinde sorunları olduğu ve hiç siyah üyesi olmaması gibi nedenlerle tepki çekmeye devam ediyor.

Los Angeles Times gazetesinde yer alan bir makaleyle HPFA içindeki yolsuzluk, uygunsuzluk ve hiçbir siyah üyesinin olmadığı ortaya çıkarıldı. Sinema endüstrisinden pek çok kişi HPFA hakkındaki haber sonrası rahatsızlıklarını dile getirdi. Oyuncu Scarlett Johansson, Altın Küre Ödülleri’ni dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin (Hollywood Foreign Press Association-HPFA) kendi içindeki reformları geciktirmesi üzerine, sinema sektörü çalışanlarına birlikten çekilme çağrısı yaptı. Johansson, yıllarca Altın Küre konferanslarına neden gitmediğini de açıkladı.

Johansson'ın ardından oyuncu Tom Cruise da bu zamana kadar aldığı 3 ödülünü geri verme kararı aldı.

CİNSİYETÇİ AÇIKLAMALARI KINADI

36 yaşındaki oyuncu Scarlett Johansson, sektördeki çalışanlara birlikten çekilme çağrısı yaparak HPFA üyeleri tarafından yapılan “cinsiyetçi soru ve açıklamaları” kınadı.

Varity dergisine konuşan Amerikalı oyuncu, “Filminin tanıtımını yapan bir oyuncu olarak, basın konferanslarına ve ödül programlarına katılarak ödül sezonuna dahil olmam bekleniyor. Geçmişte bu, genellikle bazı HFPA üyelerinin cinsiyetçi soruları ve sözleriyle yüzleşmek anlamına geliyordu. Yıllarca konferanslara katılmayı reddetmemin tam nedeni budur” dedi.

Johansson şu ifadeyi kullandı:

“HFPA, Harvey Weinstein gibileri tarafından Akademi’deki tanınırlığa ivme kazandırmak üzere meşrulaştırılmış bir örgüttür ve endüstri de bunu takip etti. Örgüt içinde gerekli temel reformlar yapılmadıkça, HFPA'dan geri çekilip sendikalarımız ve bir bütün olarak sektördeki birliğin önemi ve gücüne odaklanmanın zamanının geldiğine inanıyorum.”

Johansson, kariyeri boyunca beş kez Altın Küre’ye aday gösterildi.

HFPA'DA SİYAH ÜYE OLMAMASI TEPKİLERE NEDEN OLDU

HFPA, bu yılki ödül töreninden önce, örgütün 87 üyesinden hiçbirinin siyah olmadığı ortaya çıktığında tepki çekmişti. Hollywood yayıncıları ile Netflix ve Amazon gibi şirketler, değişiklik yapılana kadar oyuncuları HFPA etkinliklerine katılmaktan alıkoyacaklarını söylemişti.

Birlik, bu hafta bir reform yapacağını açıkladı ancak sinema endüstrisindeki pek çok kişi, değişikliklerin gecikmesinden dolayı rahatsızlığını ortaya koydu. Birlik, özellikle de değişiklikleri 2022 Altın Küre Ödülleri'nden önce uygulama taahhüdü olmadığından dolayı eleştirildi.