RTÜK, 'Kötü Kedi Şerafettin' isimli filmi yayınlayan Kanal D'ye ceza kesti.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, karikatürist Bülent Üstün'ün efsanevi karakteri 'Kötü Kedi Şerafettin'le ilgili Üst Kurul'a sunulan uzman raporunda, "Film, animasyon olması nedeniyle, çocuk ve genç izleyicilerin dikkatini çekerek izlemelerine neden olacağı açıktır" ifadeleri kullanıldı.

Raporda, filmin ana karakteri kedinin asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü olduğu ifade edilirken, "Küfürlü konuşmaların çok olduğu filmde biplemeler, kesintiler yapılmış ancak küfürler yine de anlaşılır şekilde kalmıştır. Argo konuşmaların filmin geneline hâkim olduğu tespit edilmiştir. Kedi ve diğer hayvanlar sigara içmekte ve içkiye olan düşkünlükleri maceralarının konusunu oluşturmaktadır. İçki şişelerinin üzerinde okunur şekilde ‘Adap Rakı' yazdığı görülmüştür. İçki şişesi görüntülerinin buzlanmadığı tespit edilmiştir" dendi.

Filmi yetişkinlere yönelik bir animasyon olduğundan geç saatte, '13 yaş ve üzeri', 'Şiddet ve korku', 'Cinsellik', 'Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar' akıllı işaretleri ile birlikte yayımlandı. Bu önlemlerin işe yaramadığının itiraf edildiği raporda, "Film, yaz döneminde yayınlandığı ve küçük izleyicilerin de ekran karşısında olabilecekleri değerlendirilmiştir. Nitekim yetişkinlere yönelik hazırlanan yapımları çocuk ve genç izleyicilerin ebeveynleriyle ya da yalnız izledikleri bilinmektedir" değerlendirmesi yapıldı.