İstanbul'daki Dijital Dünya Çalıştayı'nda konuşan Netflix Kamu Politikaları Direktörü Mavili, 3.5 milyon aboneye ulaştıklarını açıkladı.

Mavili, “Türkiye’nin tanıtılması için kuvvetli bir fırsat var. Bununla alakalı 8 ülkede 8 bin Netflix üyesi üzerinden yaptırdığımız bir araştırmada Türkiye’ye merak ve ilginin 2 kat arttığını gördük" dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği’nce dün Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen Dijital Dünya Çalıştayı kapsamında 'Yeni İletişim Teknolojileri-Yeni Tür Yayıncılık ve Türkiye’nin Tanıtımına Katkısı' oturumu gerçekleştirildi.

Netflix Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili, RTÜK lisansı ile isteğe bağlı yayın hizmetini verdiklerini belirterek, bugün 3.5 milyon aboneye ulaştıklarını açıkladı

Mavili, ülkenin birer temsilcisi, büyükelçisi gibi bir görev hissederek çalıştıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin tanıtılması için kuvvetli bir fırsat var. Üreteceğimiz Türkçe içerikli dizilerimizde de fırsat var. Bununla alakalı 8 ülkede 8 bin Netflix üyesi üzerinden yaptırdığımız bir araştırmada Türkçe içerik izleyenlerin Türkiye’ye karşı nasıl hissettiklerini merak ettik. Türkiye’ye merak ve ilgilerinin 2 kat arttığını gördük. Türk ürünlerini almak istemelerinin, Türkçe öğrenme istemelerinin arttığını gördük. Türkçe içerik izlemekteki etkinin Kovid sonrasında turizm sektörüne yansıyacağını düşünüyoruz. Bu endüstrinin ekonomimize yapacağı çok büyük katkılar var.”

Netflix üzerinden içerik izlendiğinde Türkçeyi duyarak izleme eğiliminin yüksek olduğunu aktaran Mavili, “Yurt dışında Netflix üzerinden Türkçe şovlar dinleyen bir kısım aile çocuklarını Türkçe kursuna göndermeye başladı. Tam da Sayın Cumhurbaşkanımızın dilimizin kullanılmasıyla ilgili seferberliğinin başladığı dönemde bu data da çok anlamlı" dedi.