Paris’te 3-6 Temmuz tarihleri arasında Paris Kürt Enstitüsü, Cine-Bêj, Fransa Kültür Bakanlığı, Wallonie-Bruxelles Merkezi ve Paris Belediyesi’nin desteğiyle Kürt Film Festivali düzenlenecek. Festivalde, kısa ve uzun metraj filmler, belgesel ve animasyon olmak üzere 29 film gösterilecek.

K24’ün haberine göre, festival katılımcılarından yapımcı-yönetmen Mehmet Aktaş, 4 filminin de festivalde gösterileceğini belirterek, “Paris, Avrupa sinemasının başkentidir. Böyle bir kentte Kürt filmlerinin seyirciyle buluşması sevindiricidir. Uzun yıllardır diasporada benzer etkinlikler yapılıyordu; fakat Paris’te olmaması bir eksiklikti” ifadelerini kullandı.

‘KÜRT SEYİRCİ KİTLESİNE FESTİVALLER ARACILIĞIYLA ULAŞABİLİYORUZ’

Festivaller aracılığıyla Kürt seyirci kitlesine ulaşabildiğini vurgulayan Aktaş, “Kürtler diasporada bir kimlik savaşı veriyor. Burada doğup büyüyen kuşaklar aile kültürü ile yaşadıkları ülkenin kültürü arasında bocalıyor. Çoğu zaman her iki tarafla da herhangi bir ilişki kuramıyor. Dolayısıyla bu, çoğunlukla asimile olmayla sonuçlanıyor. Bunun için kültürel çalışmalar her şeyden önce yeni kuşaklar açısından çok önemlidir” dedi.

Festival, Hüseyin Tabak’ın yönettiği ‘Çirkin Kral’ın Efsanesi’ belgeseliyle açılacak.