Halkların Demokratik Partisi (HDP), 23 Şubat’ta Ankara Arena’da gerçekleştireceği 4’üncü Büyük Olağan Kongresi’nin hazırlıklarını sürdürüyor.

Kongre öncesi yapılan bölge konferanslarından çıkan sonuçlarla yol haritasını belirleyen HDP, yeni dönem parti kurmaylarının belirlenmesi içinde yoğun bir mesai içerisinde Parti ve bileşenlerinden oluşan Mutabakat Komisyonu da, Parti Meclisi (PM), Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Disiplin Kurulu ve Eş Genel Başkanların belirlenmesi noktasında bir dizi tartışma yürütüyor.

7 bölgede oluşturulan komisyonlarla yerellerden önerilen PM adayları ile tek tek görüşme gerçekleştiriliyor.

MA’dan Berivan Altan’ın haberine göre, parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 15 Şubat’a kadar uzatılan adaylık başvurularına da yoğun ilgi var.

Kongre kapsamında Kadın Mutabakat Komisyonu da, partinin yeni oluşacak organlarında eşit temsiliyetin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

YENİ DÖNEM SİYASETİ

HDP’nin yeni dönem kurmaylarının belirlenmesinin yanı sıra, kongre öncesi oluşturulan Genişleme Komisyonu da akademisyen, yazar, sanatçı ve düşünürlerle yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirdi.

İstanbul ve İzmir’de yapılan toplantıların bir benzeri, 14 Şubat’ta halklar ve inanç temsilcileriyle gerçekleştirecek.

Bu toplantılarda da HDP’nin yeni dönem siyasetine dair öneri ve görüşler alınacak.

KONGRE HAZIRLIKLARI

Partinin “Geleceğe Yürüyoruz” sloganının yanı sıra, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisleri de kendi sloganlarıyla kongre hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Kadınlar “Biz Kadınlar, özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız! (Em Jin di azadiyê de bi israr di têkoşînê de bi biryar in!)” sloganıyla kongreye hazırlanıyor.

ULUSLARARASI KATILIM

Güvenlik önlemlerinin alınması için de komisyon kurulan HDP’de, özellikle birçok ülkeden gelecek sanatçı, yazar, akademisyen, siyasetçiye davetiyeler gönderildi.

SYRIZA yönetiminden iki kişinin, Almanya, Avusturalya, Tunus, Lübnan’dan katılımcıların geri dönüş bildirdiği ve diğer katılımcıların da bu hafta içinde geri dönüşlerde bulunması bekleniyor.

30 BİN KİŞİ

HDP, kongreye 30 bin kişinin katılımını hedefliyor. Katılımın güçlü olması için, 55 ilde Kitle Katılım Komisyonu kuran parti, İstanbul’dan 10 bin kişi, Ege ve Akdeniz bölgesinden de yoğun bir katılım olması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

SON MYK YARIN

Merkez Yürütme Kurulu (MYK), kongre öncesi yarın son kez bir araya gelecek. Kongre hazırlık çalışmaları ve Mutabakat Komisyonu’nun çalışmaları değerlendirilecek olan MYK, kongre şiarlarını ve davet edilecek misafirler listesini değerlendirilecek.

MYK’de netleşecek konulardan biri de, yeni dönemde parti yönetim kurulları için iki dönem kuralını esnetip, esnetmeyeceği olacak.