Halkların Demokratik Partisi (HDP), 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek 4’üncü Olağan Kongre hazırlıklarında sona geldi.

Kongre takviminin netleşmesi ile teknik hazırlıklar hız kazandı.

Büyük bir katılımla gerçekleştirilmesi hedeflenen kongre ile HDP, “yeni bir demokratik siyaset tarzını’ ortaya koymayı amaçlıyor.

YOL HARİTASI MERKEZİ KONFERANS İLE ORTAYA KONULACAK

Duvar’dan Müzzeyen Yüce’nin haberine göre, MHP dışında Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilerin kongre yapacağı 2020 yılında ilk kongre HDP’nin olacak.

Ankara’nın en büyük salonlarından biri olan Arena’da yapılacak kongre öncesi hazırlık toplantıları devam ediyor.

HDP’nin 3’üncü Kadın Konferansı “Özgürlükte ısrarlı mücadele de kararlıyız” sloganı ile 18-19 Ocak tarihlerinde Ankara Hilton Otel’de yapıldı. Bölge toplantılarını ve gençlik konferansını tamamlayan HDP, 24-25 Ocak tarihlerinde de Ankara’da iki gün sürecek ‘3’üncü Büyük Konferans’ düzenleyecek.

“Daha güçlü HDP, daha güçlü mücadele” sloganı ile yapılacak konferansta, HDP’nin önümüzdeki döneme ilişkin ‘yol haritası’ ve ‘mücadele stratejisi’ ele alınacak.

HDP’nin 4. Olağan Kongresi’nde Eş başkanlık, 100 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu için seçim yapılacak.

Partinin eş genel başkan ve diğer yetkili kurul adayları ile büyük kongreye ilişkin slogan da merkezi konferansta yapılan tartışmaların ardından belirlenecek.

EŞ GENEL BAŞKANLAR BELİRLENMEDİ

Kongre sürecini değerlendiren HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Ankara’da yapılacak merkezi konferansı işaret ederek, “Siyasi yol haritası ile mücadele stratejisini bu toplantıda belirleyeceğiz” dedi.

Eş genel başkanlık için aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini, tüm bunların yapılacak konferans ile birlikte şekilleneceğini belirten Kubilay, şöyle konuştu:

“Kongreye ilişkin teknik hazırlıklar devam ediyor. Kongreye yön verecek perspektifi, slogan düzeyinde ifade edecek çalışma henüz tamamlanmadı. Biz, şu an önümüzdeki döneme ilişkin siyasi yol haritasını ortaya çıkaracak politik çalışmalara yoğunlaştık. 24- 25 Ocak tarihlerinde 3. Büyük Konferansımızı yapacağız. Konferansta, yeni yol haritamız ile mücadele stratejimizi belirleyeceğiz. Eş genel başkanlar da dahil olmak üzere merkeze seçilecek organların adaylığını henüz konuşmadık. Önceliğimiz siyasi yol haritası, mücadele stratejisi. Örgütlü halk hareketinin inşasına yönelik olarak yeni bir demokratik siyaset tarzını ve imkânlarını konuşuyoruz.”

Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre, 2 dönem kuralı bulunan HDP’de, 3. Olağan Kongrede ilk kez seçilen mevcut eş başkanların görevlerine bir dönem daha devam etme olasılığı yüksek.