"Kaderimin Yazıldığı Gün"de "Yakup" karakterini canlandıran ve "Yalan Dünya" dizisindeki "Çağatay Koçtuğ" tiplemesiyle hatırlanan Hakan Meriçliler, "Gişeden para alabilmek için romantik komediler çekiliyor. Siyasi politik filmler olsun istiyorum," dedi. Meriçliler, 19 Ocak 2007’de Şişli’de gazetesinin önünde katledilen AGOS Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'i oynamanın ise en büyük hayali olduğunu belirtti.

Star'dan Nil Özer'e konuşan Meriçliler'in verdiği söyleşiden bazı kısımlar şöyle:

- Oyunculuk ne zaman kanına girdi?

Küçükken çok açık hava sinemasına gidiyorduk. Anneannem meraklıydı benim artist olmamı istiyordu. Çok taklit yapardım. Hayatımda hiç başka bir şey düşünmedim çünkü oyuncu olacağımı biliyordum üniversitede de tek tercih yapmıştım.

- Tiyatro kökenli oyuncu olunca projelerde de titiz davranıyorsun...

Meselesi olan bir şeyi anlatıldığı projelerde olmak istiyorum. O kadar tiyatro yapmaktan ancak fırsat bulabildiğim Yalan Dünya oldu. Yalan Dünya’nın çok mesajı vardı. Ayrıldıktan sonra çok teklif geldi ama konusuyla beni en çok Kaderimin Yazıldığı Gün çok çekti.

- Sinemada olmak istiyor musun?

 Benim yazdığım bir şeyler var. Oynayabileceğim çok şey var ama sektör çok zor durumda... Gişeden para alabilmek için romantik komediler çekiliyor. Siyasi politik filmler olsun istiyorum. Mesela benim hayalim; Hrant Dink’i oynamayı çok isterim.

- Jön olmayla nasıl bir alakan var?

Bizim ülkemizde yakışıklılık üzerine kurulu. Bizim Javer Bardem’imiz hiçbir zaman olmayacak. Jönlerimiz hep kartpostal olacak. Bunu böyle kanalize ediyorlar. Türkiye’nin jönlerinden değilim Avrupalı olsaydım Türkiye’de olurum.

- Peki Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu için de mi aynı şeyi söylersin?

Tabii ki hayır. Kıvanç ve Kenan buralara hemen gelmediler, çok uğraştılar çok da bedel ödediler. Haklarıyla geldiler. Onlar layıkı ile jönler.