Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi ortaklığıyla Gezici Kadın Film Günleri başlıyor. 13-19 Temmuz günleri arasında devam edecek film günlerinde kadın yönetmenlerin çektiği 4 film kent merkezi ve ilçelerdeki parklarda izleyiciyle buluşacak.

Diyarbakır’da ve ilçelerinde sıcak yaz geceleri film gösterimiyle renkleniyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı organizasyonuyla Çağla Zencirci ve Guilloume Giovanetti’nin ortak yönettiği “Sibel”, yönetmen Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç”, Emine Emel Balcı’nın yönettiği “Nefesim Kesilene Kadar” ve Banu Sıvacı’nın imzasıyla “Güvercin” adlı filmler gösterilecek.

Filmler; kent merkezinde Benusen, Tema, Newroz ve Koşuyolu Parkı’nda, Silvan’da Kaniya Navin, Eğil’de Eğil Meydanı, Ergani’de Yenişehir Ormanpark, Dicle’de Belediye Parkı, Çınar’da Nu Jiyan Parkı Anfi Tiyatro, Bismil’de Kardeşlik Parkı, Lice’de Ceylan Önkol Parkı, Kulp’ta ise Yenimahalle Halı Saha Kompleksi’nde seyredilecek.

Filmlerin gösterim saatleri ise 20:30

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yavuz Akkuzu, herkesin tatile gitme imkanının olmadığı kent merkezi ve ilçelerde insanların biraz soluk alabilmesi, sosyal hayata karışması ve sanatla buluşması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, kayyum döneminde durma noktasına gelen kültürel ve sanatsal aktivitelerin yeniden canlandırılması için benzeri etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi. Akkuzu ayrıca yeni dönemde bu tür faaliyetlerin sadece merkezle sınırlı kalmayacağını ve ilçelerde de yaygınlaştırılarak devam edeceği yönünde planlama yaptıklarını da sözlerine ekledi.