Sürekli gündemde olan Freddie Mercury’nin biyografik film projesi bu sefer Sacha Baron Cohen tarafından hayata geçiriliyor. Geçen yıl Queen grubunun hayatta kalan üyeleri ve Sacha Baron Cohen arasında yaşanan tartışmalar sonucunda Cohen projeden ayrılmıştı.

Radikal'deki habere göre; Queen’in menajeri Jim Beach, bu yıl Cohen’in projeye yeniden katıldığını, hatta bu kez sadece Mercury’yi canlandırmakla kalmayıp aynı zamanda filmi yazıp yöneteceğini duyurdu ve şu açıklamada bulundu:

“Muhtemelen Hollywood ’da Freddie Mercury’nin biyografik filmi hakkında dolaşan efsaneleri birkaç yıldır duyuyorsunuzdur. Bu sefer Sasha Baron Cohen’i senaryoyu yazması, filmi yönetmesi ve oynaması için ikna etmeyi planlıyoruz. Bu büyük bir ilerleme.”

Jim Beach, projenin hayata geçirilmesiyle ilgili bir tarih belirtmedi. Ancak IMBD’ye göre Cohen 2016 yılında vizyona girecek olan komedi filmi “Grimsby” dışında hiçbir plan yapmamış. Bu durumda Freddie Mercury’nin biyografik filminin çalışmalarına bu yıl başlanabilir gibi görünüyor.