Ermeni Soykırımı'nı anlatan son filmi The Cut'la beyaz perdeye dönen yönetmen Fatih Akın, opendemocracy.net sitesine bir röportaj verdi. Sitenin editörlerinden Alex Sakalis imzalı röportajda Akın, Türkiye'nin değiştiğini ve kendisinin de bu değişimin bir parçası olduğunu söylüyor.

Röportajda soykırım ile yüzleşmenin önemini vurgulayan ünlü yönetmen, "Ailem Türk. Ermeni Soykırımı'nın da bizim tarih ve kültürümüzde yeri çok derin ve sabit bir yeri var. Bu herkesin bilmediği ve konuşmadığı kör bir nokta. Filmi yapmaktaki en büyük sebepse insanların ortaya çıkıp kendilerini bilgilendirmeleri, tartışmalarını sağlayıp tarih ve travmalarını tartışabilecekleri bir platform kurmak istememdi. Türk halkının böyle bir filme hazır olduğunu düşünüyorum" dedi.

Hrant Dink'in ölümünün bir kırılma noktası olduğunu anlatan Akın, sözlerine şöyle devam etti: "Son 8 yılda Hrant'ın vurulmasından sonra çok değişen oldu. Olay bir dönüm noktasıydı. Çünkü devlet böyle bir politikanın işe yaramadığını görmüş oldu. Olay sonrasında 100 bin kişi sokağa döküldü. Ve bu insanlar Ermeni değil Türk'tü. Hepsi de "Hepimiz Hrantız Hepimiz Ermeni'yiz" diye yürüdü. Bütün bunlar halkın Ermeni'lerle iligili devlet politikalarını desteklemediğini gösteriyor." (BirGün)