İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenen Venedik Film Festivali'nde  yönetmen Emin Alper 'Abluka' isimli filmiyle gençlik jürisinin ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali, bu akşam yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Ödül töreni öncesinde açıklanan yan ödüllerden Arca CinemaGiovani ödülü ise bu yıl Emin Alper'in 'Abluka' filminin oldu.

ALTIN ASLAN İÇİN DE YARIŞIYOR     

18-26 yaşları arasındaki 25 kişilik bir gençlik jürisinin verdiği ödüle layık görülen Emin Alper'in filmi, aynı zamanda büyük ödül Altın Aslan için de yarışıyor.

Emin Alper, Venedik Film Festivali'ne seçilmeleri ve gençlik ödülünü almalarıyla ilgili olarak BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Her şeyden önce Venedik Film Festivali'ne davet edilmek bizim için başlı başına önemliydi, çok güzeldi. Tabii buraya gelince hemen bir havaya girip 'film beğenilecek mi beğenilmeyecek mi' diye tedirginlik yaşıyorsunuz. Fakat gala çok iyi geçti, seyirciler filmi çok beğendi. Basında da, özellikle İngilizce basında iki çok güzel yazı çıktı. Karışık tepkiler de alıyorsunuz ama bu çok doğal. Biz şu an için aldığımız tepkilerden memnunuz.

"Bu ödülden ise (Arca CinemaGiovani ödülü) haberdar değildik açıkçası. Festivalin bir gençlik jürisi varmış, biz bilmiyorduk. Bizim için sürpriz oldu. İnsanların, gençlik jürisinin bu filmi en iyi film olarak seçmesi bizi mutlu etti tabii ki."

'Abluka' ayrıca, Venedik Film Festivali'nin resmi ödülleri arasında bulunmayan ancak festival kapsamında verilen bağımsız eleştirmenler ödülü "Bisato D'Oro"yu da aldı.

Bu yıl 72. kez düzenlenen festivalde ana yarışmadaki 'Abluk'"nın yanı sıra, Türkiye sineması birçok farklı kategoride temsil edildi. Nuri Bilge Ceylan ana jüride yer alırken; festival kapsamında düzenlenen yan etkinlik Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nda Senem Tüzen'in 'Anayurdu' filmi, 'Klasikler' bölümünde de Yılmaz Güney'in 'Umut' filmi gösterildi. Orhan Pamuk'un 'Masumiyet Müzesi'nden hareketle İngiliz yönetmen Grant Gee'nin çektiği 'Hatıraların Masumiyeti' filmi de özel bir gösterimle sunuldu. (BBC Türkçe)