Barış Atay'ın yönetmen koltuğuna oturduğu 1980 darbe sonrası hayatı parçalanan bir ailenin dramını anlatan 'Eksik' filmi vizyona girdi.

12 Eylül 1980 darbesi sonrası hayatı parçalanan bir ailenin dramını anlatan "Eksik" filminin galası, dün akşam Cine Majestik Sinemaları'nda yapıldı. Yönetmenliğini Barış Atay'ın yaptığı ve oyuncular arasında Nur Sürer, Barış Atay, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat ve Şebnem Sönmez gibi isimlerin bulunduğu filmin galasına oyuncuların yanı sıra HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, sanatçı Menderes Samancılar ve çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve sanatçı da katıldı. Gala öncesi basın mensuplarına açıklama yapan filmin yönetmeni Atay, film hakkında bilgi verdi. Film, bugün gösterime girdi.

Barikat Film tarafından yapılan ‘Eksik’in senaryosu Mehmet Kala ve Şeref Nokta'ya ait. Başrollerini Nur Sürer, Barış Atay, Özgür Emre Yıldırım ve Toprak Sağlam'ın paylaştığı projenin kadrosunda Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit, Sarp Akkaya, Caner Erdem gibi isimlerin yanı sıra, Sermet Yeşil, Salih Bademci ve Bülent Çolak da konuk oyuncu olarak yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Barış Aygen'in üstlendiği filmin, müziklerini ise Uğur Ateş ve Saki Çimen besteledi.

BARIŞ ATAY KİMDİR?

Asıl adı Barış Atay Mengüllü olan oyuncu, 1981 Almanya doğumlu ancak üniversiteye başladığı Adana yıllarına kadar Antakya'da yaşadı. Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde başlayan öğrencilik hayatının 4 yılında tiyatroya olan bağlılığı nedeniyle okulu bırakan Barış Atay, bu kez asıl ilgi alanı olan tiyatro bölümünde okumak için Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girer ve buradan mezun oldu. Ardından kimi diziler ve filmlerde rol alan Atay, 22 Kasım 2013'te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alındı, 3 gün sonra serbest bırakıldı. (Evrensel)