Türkiye sinemalarında bu hafta 1'i yerli 6 film vizyona girecek.

"HADİ İNŞALLAH "

Başrollerinde şarkıcı Murat Boz ve Büşra Pekin`in yer aldığı "Hadi İnşallah" izleyici ile buluşacak.

Ali Taner Baltacı yönetmenliğinde hayata geçen romantik komedi türündeki film, yazdığı blog ile sosyal medya fenomeni olan Pucca lakaplı bir kadının, dizüstü edebiyatı kapsamında yayınladığı kitaplardan senaryolaştırıldı.

İnternet fenomeni Pucca`nın "Küçük Aptalın Büyük Dünyası", "Allah Beni Böyle Yaratmış" ve "Ay Hadi İnşallah" gibi kitaplarından esinlenerek çekilen filmde, "Pucca"yı Büşra Pekin, "Pekmez" lakaplı genci ise şarkıcı Murat Boz canlandırıyor.

"JOHN WICK"

Chad Stahelski`nin yönettiği ve Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen ile Adrianne Palicki`nin oynadığı "John Wick", aksiyon meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

Keanu Reeves`in başrolünde olduğu filmde; emekliye ayrılmış bir tetikçiyken Rus mafyası tarafından tekrar aksiyona katılmaya zorlanan ve suçluların yer altı dünyasında efsane olan "John Wick"in, düşmanlarından intikam almak için verdiği mücadele anlatılıyor.

"GECE VURGUNU"

Dan Gilroy`un yönettiği ve Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Michael Papajohn ile Marco Rodriguez`in oynadığı "Gece Vurgunu"nda yüksek tempolu suç haberciliği yapmak isteyen "Lou Bloom" karakterinin giriştiği macera beyaz perdeye aktarılıyor.

Los Angeles`ta geçen polisiye-gerilim türündeki filmin başrolünde "Lou Bloom"u canlandıran Jake Gyllenhaal var.

"AŞK VE TUTKU"

Bol ödüllü yıldız oyucular Jessica Chastain ile Colin Farrell`ın başrolde imkansız bir aşka meydan okuduğu ve Samantha Morton`un da ikiliye eşlik ettiği filmin yönetmenliğini, efsanevi oyuncu Liv Ullmann yaptı.

Filmin konusu şöyle:

İsveçli asil bir aileye mensup olan Julie, önemli bir gecede, ait olduğu sınıfın rutin ve geleneklerinden fazlasıyla sıkılarak hizmetçilerin verdiği partiye konuk olur. Genç kadın burada hizmetçilerden biri olan John'dan etkilenir. John aynı zamanda Julie'nin babasının kahyalığını yapmaktadır ve genç kadının cesur davranışlarından çok hoşlanır. Öte yandan John'la nişanlı olan Kathleen de bir türlü evliliğe gitmeyen ilişkisinin huzursuzluğu içerisindedir. John ile Julie, aralarındaki sınıf farkına rağmen birbirinin çekimine kapılmışlardır. İkisi arasında başlayan aşk, tüm düzeni altüst edecek; ikisi için de trajik anların yaşanmasına neden olacaktır.

"ÖLÜM ALFABESİ"

Stiles White`ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff ile Bianca A. Santos gibi isimler yer alıyor.

Filmin konusu şöyle:

Debbie, video günlük tutan bir genç kızdır. Bir gün evlerinde bir oyun bulur. Üzerinde Ouija yazan bu tahtanın üzerinde harfler ve "evet" "hayır" seçenekleri vardır. Oyunu bulmasıyla birlikte evde tuhaf şeyler olmaya başlar. Genç kız evinde asılmış olarak bulunur. En iyi arkadaşının ölümünü bir türlü kabullenemeyen Laine, onunla bir şekilde yeniden iletişim kurmak ister. Yakın arkadaşlarıyla gizemi çözmek için bu Ouija'yı araştırmaya başlarlar, ancak Debbie, tahtaya bakarken kötücül güçleri uyandırmıştır ve arkadaşları da büyük bir tehlike altındadır. Durdurmak içinse artık çok geçtir.

Stiles White'ın ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştirdiği filmin başrollerini Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff gibi isimler paylaşıyor.

MADAGASKAR PENGUENLERİ

Başarılı ajan doğulmaz. Çünkü başarılı ajanlar yumurtadan çıkar! Madagascar'ın muhteşem ajanlarıyla tanışın: Skipper, Kowalski, Rico and Private.Bu seçkin penguenler, gizli bir örgütün kuvvetlerine katılırlar. İsmi Kuzey Rüzgarı olan bu organizasyona lideri yakışıklı ve kuvvetli ismi gizli bir Ajan (bize kalsa ismini söyleyeceğiz de...sonra yani..bilirsiniz) liderlik etmektedir. Bu iki takımın bir an önce güçlerini birleştirip dünyayı yok etmek için hain planlar peşinde olan korkunç Dr. Octavius Brine'ı durdurması gerekmektedir.

Madagaskar serisinin sevilen Penguenleri Skipper, Kowalski, Rico ve Private'in casusluk macerasına odaklanacağımız filmin orijinal seslendirme kadrosunda Benedict Cumberbatch, Eric Darnell, John Malkovich ve Simon J. Smith yer alıyor.

(TRT ve Milliyet’ten derlenmiştir)