Bu hafta vizyona giren filmler şöyle:

Amigos Meksika Hazinesi

Efsanevi Maya Tomartos hazinesini bulmak üzere Ege’nin ufak bir sahil kasabasina gelen Maria’nin yolu, Zigsonya köyünden gelen Mahmut ile çakışacaktır. Ama hazinenin peşinde olan birisi daha vardır. Hazinenin yerini gösteren 3 tabletten haberdar olan Kaptan Cevdet, hem Mafya Babası Hamza’nın altınlarının hem de kayıp tabletlerin peşinden kendisini ve peşinden gelenleri Meksika’dan El Salvador’a sürecek bir maceranın içine çekecektir.

Bas Gaza

Film, iki soyguncu kardeşin Fransa’nın güneyine yeni fırsatlar için arabayla yolculuk yapmasına ve orada bir suç şebekesinin patronuyla tanışmasına odaklanıyor.

Andrew ve Garrett Foster üvey kardeş olan iki araba hırsızıdır. İşlerinde o kadar iyilerdir ki artık uluslararası ün yapmışlardır. Ancak günün birinde yanlış kişiden bir klasik araba çalarlar. Bunun sonucu olarak bedel ödemeleri gerekecektir. Yaptıkları hırsızlığa karşılık istenen şey ise çok özel bir arabadır. İkili kendilerine bir ekip kurmalı ve öldürülmemek için istenen arabayı çalmalıdır...

Bilim Kurgu Bölüm 1: Son Savaşçı

Distopik bir gelecekte geçen filmde gelişen teknoloji ile insanoğlu diğer gezegenlere ulaşmıştır. Tüm dünyanın yönetimini ele geçirmiş olan Exor adlı dev şirket gezegenler arası bir koloniyi yönetmektedir. Biyogenetik deneylerle yarattığı mutasyon geçirmiş dev yaratıkları, artan insan popülasyonunu engellemek ve isyanları bastırmak için asker olarak kullanan şirketin pilotu Kane Sommerville ise geçmişte yaptığı hatalardan dolayı sürgüne gönderilmiştir. Ancak küresel kriz nedeniyle Exor’un bazı gezegenlerde nüfusu yok etmeyi planladığını öğrenir ve gezegenin başkentinde yaşayan 11 yaşındaki kızını kurtarmak için harekete geçer. Esrarengiz bir geçmişe sahip hapishane kaçağı Sy Lombrok’la güçlerini birleştiren Kane’in insanlığı kurtarmak için sadece 22 saati vardır.

Yönetmenliğini Shane Abbess’in üstlendiği filmin senaryosunda yönetmenle birlikte Brian Cachia imzası var. Filmin başrollerini Kellan Lutz, Daniel MacPherson, Isabel Lucas paylaşıyor.

Çılgın Banka Soygunu

Boksör Chris, eski aktör Peter ve uçuk reklam uzmanı hayalleri ve gelecekleri için yıllardır para biriktirmektedir. Ne yazık ki birikimlerini emanet ettikleri bankanın müdürü Schumacher takıntılı yatırım danışmanı Tobias’dan kurtulmak için yatırım hesaplarını bilerek sıfıra indirir. Birden dört adam da beş parasız kalır. Böylece dört adam paralarını geri alabilmek için çılgınca bir plan yaparlar.

Til Schweiger, Matthias Schweighöfer, Michael Herbig’in başrollerini paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Wolfgang Petersen oturuyor.

Her Şey

17 yaşındaki Madeline Whittier’in kapalı ve sürekli filtrelenmiş havalı alanlarda olmasını gerektiren nadir görülen bir hastalığı vardır. Tüm hayatı kitapları, annesi ve hemşiresi Carla’dan ibarettir. Bir gün yan evlerine bir taşıma kamyonu gelir. Orada Olly’yi görür. Olly, Bright Maddy’nin yeni komşusudur. Emailler aracılığıyla birbirlerini tanırlar ve tanıdıkça da aşık olurlar. Olly sayesinde aslında yaşamadığını fark eden Maddy için yeni bir hayat başlayacaktır.

Stella Meghie’nin yönettiği filmin başrollerinde Amandla Stenberg, Nick Robinson ve Anika Noni Rose yer alıyor.

Hizmetçi

1930’larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko’nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee’yi ise ona yardım etmesi için Leydi’ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır...

Film, Sarah Waters’nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.

Manifesto

2 Oscar’lı yıldız Cate Blanchett’in 13 farklı karakteri canlandırdığı filmde; 21. yüzyılda sanat tarihine yön vermiş Pop Art, Fütürizm, Dadaizm, Dogma 95, Pop Art, Minimalizm gibi tüm dünyada kabul görmüş manifestolara yer veriliyor. Bir haber spikerinden bir fabrika işçisine, bir borsacıdan bir öğretmene, evsiz bir adamdan bir kuklacıya kadar uzanan birbirinden farklı karakterlerin çarpıcı monologları üzerine ilerleyen filmin yönetmenliğini Julian Rosefeldt üstleniyor.

Mezarcı

Ejder yeni bir hayat kurmak için işçi olarak gittiği Almanya’da mezarcılık üzerine uzmanlaşmıştır. Hayatını bu meslek üzerinden kazanmaktadır. Ancak Ejder’in Almanya’daki düzeni babasının vefatıyla sarsılır. Memleketi olan Dalaman Şerefler Köyü’ne dönen Ejder, köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanlarıyla karşılaşınca mezarcılık konusundaki birikimlerini para kazanmak için kullanmaya karar verir. Ejder, "Aslan yattığı yerden bellidir" felsefesiyle vefat eden zenginlere köy mezarlığı yerine ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında bir istirahat yeri sunma yoluna baş koyar. "Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak" sloganı ile kişiye özel mezarlar tasarlamaya başlayan Ejder’in işleri yolunda gitmeye başlarken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş’ın travmatik hikayesi Ejder’i derinden etkileyecektir...

Usta yazar Osman Şahin’in unutulmaz öyküsünden uyarlanan, yönetmenliğini ve senaristliğini Talip Karamahmutoğlu’nun üstlendiği filmin başrolünü Emre Altuğ üstlenirken, filmin kadrosunda Nilay Erdönmez, Mustafa Uzunyılmaz, Turan Özdemir, Orhan Aydın, Sadık Gürbüz, Hikmet Karagöz, Adem Yılmaz, Hakan Eksen, Bülent Çiftçi gibi isimler yer alıyor.

Model

Emma, mankenlik kariyeri yeni başlayan genç ve güzel bir kızdır. Uluslararası ünlü bir model olmanın hayaline yaklaşmak için Danimarka’daki gündelik hayatını geride bırakıp Paris’e taşınır. Bir fotoğraf çekiminde tanıştığı fotoğrafçı Shane White’a aşık olur. Shane de Emma’ya aşık olur fakat bu ilişki Emma için tehlikeli bir takıntıya dönüşmek üzeredir ve kariyerini tehdit etmektedir.

Mads Matthiesen’in yönetmenliğini yaptığı The Model’in başrollerinde Yvonnick Muller, Ed Skrein, Claire Tran, Maria Palm yer alıyor.

Organik Aşk Hikayeleri

Aşkı görücü usulu arayan 8 çiftin birbirinden bağımsız 8 ayrı hikayesinin anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Özge Gürel, Gökhan Alkan, Furkan Kızılay, Celil Sadi Cengiz, İrem Helvacıoğlu, Melike Öcalan, Taylan Güner, Ceyda Kasabalı yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ve senaristliği ise Alpgiray M. Uğurlu üstleniyor.

Sevimli Emojiler

“Sevimli Emojiler” internetin emojiler dolu, perde arkası sahnelerini anlatıyor. Emojiler, e-postalarda ve mobil mesajlaşmada düzenli olarak kullandığımız sayısız ifadeler. İronik olarak bu kısaltılmış ifadelerin, Web’in nasıl çalıştığı hakkında fikri bile yok. Gizemli bir dijital kötü adam, @ simgesini çaldığında tüm elektronik yazışmaları durdurur. Emojiler, sistemi onarmak için korkutucu ve tehlikeli bir maceraya girişirler. Tabi keşke sistemin ne olduğunu bilselerdi... İnternet; tüm sırlarını emojilere açarken, hem emojilere hem de onları izleyen çocuklara heyecanlı anlar yaşatacak.