Hak-İş'in düzenlediği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra birçok bakanın da katıldığı 3. kısa film yarışması ödül töreninde birincilik ödülünü alan Suat Eroğlu, yaptığı konuşmada hükümeti protesto ettiği için darp edildi.

Hak-İş Konfederasyonu'nun 39. kuruluş yıl dönümünde yapılan 3. Hak-İş Kısa Film Yarışması Ödül töreninde “Fıtrat” isimli filmiyle birincilik ödülü alan Suat Eroğlu, yaptığı konuşmada hükümete tepki göstererek ödülü Soma'da ölen maden işçilerine adadı.

Evrensel’in haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve birçok bakanın katıldığı törende ödül konuşmasını yapan Suat Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tahammül edemeyerek filmin en erken bitmesini eleştirdi. “Biz sizi 2 saattir bekliyoruz. Keşke siz de 12 dakika boyunca filmimizin tamamını izleseydiniz” dedi.

Filmini Soma'da yaşamını yitiren 301 maden emekçisi adına aldığını belirten Eroğlu, “Geceleri aç yatılmayan, gündüzleri sömürülmeyen bir dünyayı ancak işçi sınıfı kuracaktır. İşçi sınıfına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞBAKAN: TOPLUMUN ORTAK VİCDANIYIM

Bunun üzerine konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise yaklaşık 2 aydır ilk defa o gece ailesine birlikte yemek yeme sözü verdiğini, ancak buna rağmen 12 dakika boyunca filmi ayakta izlediğini söyledi. “Bu toplumun ortak vicdanı benim” diyen Davutoğlu, nezaket gösterip ayakta izlediğini ifade etti.

Ödül töreni ardından sahneden inen yönetmen Eroğlu ve film ekibi, sahneden indikten sonra röportaj verirken saldırıya uğradı. Hiç kimsenin yaklaştırılmadığı sahnenin önünde duran kimliği belirsiz biri Eroğlu'nu darp etti. “Biz sizin gibi Taksim'deki o. çocuklarını iyi biliriz. Sen de onlardan birisin” diyen şahıs, Eroğlu'na yumruk attı.

Törene Başbakan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gibi hükümet kanadından birçok isim katılmıştı.