"Bir Gerilla Belgeseli: Bakur (Kuzey)" belgeselinin 34. İstanbul Film Festivali’ndeki gösteriminin Kültür Bakanlığı baskısıyla sansürlenmesine karşı belgeselciler ve sinemacılar sokakta da tepki gösterme kararı aldı.

spotdergi.net'te yer alan habere göre; belgesele sokakta da sahip çıkma kararı alan sinemacılar yarın 15.30’da Taksim'de İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Atlas Sineması önünde bir basın açıklaması düzenleyecek.

“SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ”

Bakur’a ilişkin sansüre, “21. yüzyıla girdiği bu çağda, 92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin, sanatın üzerinden eksik etmediği sansür ve yasaklama alışkanlığından vazgeçmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadeleriyle tepki gösteren sinemacılar yarın yapılacak basın açıklaması için tüm yönetmenlere ve sinemacılara açık çağrıda bulunuyor.

Birçok talebi madde madde dile getirecek olan sinemacılar süreci yakından takip edeceklerini, sansüre yönelik kararların karşısında duracaklarını, mesleki özgürlüklerini savunmaya hep birlikte ve kararlılıkla devam edeceklerini vurguluyorlar.