22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamındaki “Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması” ve “Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması”nın finalistleri belli oldu. Başvuru yapan yaklaşık 150 film arasından seçilen 32 film ödül için yarışacak.

Festivalin “Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması”na bu yıl Kıbrıs, Hırvatistan, Fas, Fransa, Slovenya, Makedonya, Yunanistan, Mısır, İspanya, Türkiye, Portekiz ve İtalya gibi ülkelerden yaklaşık 500 film başvurdu.

Kurmaca dalında Doğuş Algün’ün Tan Ağrısı, Mert Özel’in Cemalettin Was Here, Resul Sakınmaz’ın Suyun Öte Yanı, Melih Kundakçıoğlu’nun Körlük, Selman Nacar’ın Kuyu, Demet Sever’in Ret, Metin Yeler’in Olta, Rohat Türk’ün Madun, Serek Bilici’nin Ab-ı Hayat ve Metehan Şereflioğlu’nun Mucize Aynalar isimli filmleri yarışacak.

Belgesel dalındaki yarışmada ise Betül Usta’nın Afrotürk, Nursena Şimşek’in Godesbana, Yahya Ercan’ın İmece Evi, Deniz Özden’in Ali Değil Ari Komutanım, Tunca Baran Kenan’ın Dağların Bekarları, Batuhan Fındıkoğlu’nun Gökkubbenin Altında, Mustafa Yıldız’ın Tabu, Erdem Türkavcı’nın 910.000, Mehmet Ali Sevimli’nin “Yalnızlık Çağı”, İbrahimOkan Yav’ın Bir İhtimal Daha Var” isimli filmleri yer alacak.

Festivalde ayrıca canlandırma kategorisinde 6 film, deneysel eser kategorisinde ise 5 film yarışacak.