Antalya Film Festivali’nde ulusal yarışmanın kaldırılmasına tepki olarak bir grup sinemacı tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenecek 55'inci Ulusal Yarışma’nın jürisi belirlendi. 
 
Uluslararası Antalya Film Festivali’nde geçtiğimiz yıl Ulusal Yarışma bölümünün kaldırılmasını tepki olarak bir grup sinemacı tarafından düzenlenen 55'inci Ulusal Yarışma'nın jürisi belli oldu.  30 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında ikinci kez İstanbul’da düzenlenecek festivalin bu yılki jürisinde usta yönetmen Duygu Sağıroğlu, oyuncu Fatma Girik, Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden Murathan Mungan, çağdaş sanatçı ve yönetmen Gülsün Karamustafa ve sinema yazarı Uğur Vardan’ın ve geçtiğimiz yıl yarışmadan ödül alan Yönetmen Onur Saylak ve oyuncu Hazar Ergüçlü yer alıyor. 
 
Jüri, En İyi Film, Yönetmen, Senaryo, Kadın Oyuncu, Erkek Oyuncu dallarında ödüller verecek. Yarışma filmleri jüri üyeleri tarafından izlendikten sonra, her bir kategori için üyelerden filmlere puan verilmesi istenecek. Puanlar toplandıktan sonra her kategorinin kazananı belirlenecek. Değerlendirme, jüri üyelerinin filmler üzerine tartışarak uzlaştığı bir toplantı sonucunda değil puanlama sistemiyle yapılacak. Kazanan filmler, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarına ait eserlerle ödüllendirilecek.