21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Genç Cadı Ödülü’ne Öykü Karayel layık görüldü.

Karayel, Pelin Esmer’in kaleme aldığı İşe yarar bir şey, Gözde Kural’ın ilk uzun metraj filmi olan Toz ve ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un yönettiği Bulantı filmindeki performansıyla ödülün sahibi oldu.

Genç Cadı Ödülü, kadının emeğinin gelecek kuşaklarda daha da görünür olması, gençlerin sinema sektöründe yaptığı başarılı çalışmaları teşvik etmek amacıyla her sene kadın sinemacılara veriliyor.

ÖYKÜ KARAYEL HAKKINDA

1990’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversitenin son yılında Tiyatro Krek’te, Berkun Oya’nın yazıp yönettiği ‘Güzel Şeyler Bizim Tarafta’ oyunundaki performansıyla başarılı bir çıkış yakalayarak Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nden ve Sadri Alışık Sinema Tiyatro Ödülleri’nden ödüle layık görüldü.

2014’te Tiyatro İn tarafından sahnelenen ‘Katil Joe’ oyununda rol aldı. 2015’te ‘Kara Para Aşk’, ardından da ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ilk sezonunda Dilruba karakteriyle yeniden televizyon izleyicileriyle buluştu.

Zeki Demirkubuz’un “Bulantı”, Gözde Kural’ın savaşın insanların hayatları üzerindeki etkilerini anlatan “Toz” ve Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” filmlerinde başrol oynadı.

En son Show TV’de yayınlanan “Kalp Atışı” dizisinde genç beyin cerrahı Eylül karakterini canlandırdı.

2009: Elit İşcan

2010: Damla Sönmez

2011: Esme Medra

2012: Ezgi Mola

2013: Neslihan Atagül

2014: Ayris Alptekin

201: Begüm Akkaya

2016: Ece Yüksel

2017: Ecem Uzun

2018: Öykü Karayel

Kaynak: Bianet