Ulaştırma Bakanlığı’nın yük, eşya ve yolcu taşımacılığı yapacak olan yeni sürücüler için verdiği mesleki yeterlilik belgesi (SRC) sınavında Eğitim Bir-Sen’e üye öğretmen ve idarecilerin sınıflarda başkanlıkla görevlendirildiği ortaya çıktı. Eğitim Bir-Sen’li diğer sendika üyesi öğretmenler ise gözcü veya yedek gözcü olarak belirlendi.

GÜVENLİĞE ŞAİBE DÜŞTÜ

Gülsen Candemir'in BirGün'de yer alan haberine göre; İzmir’in Buca ilçesinde Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu’nda görevlendirilen Eğitim-Sen’li öğretmenler, sınavda görev alan başkan, gözcü ve yardımcı gözcünün sınavdan birkaç gün önce belirlendiğini, sınavda tüm başkanların ise Eğitim Bir-Sen’den seçildiğini ifade etti.

Geriye kalan tüm farklı sendika üyelerinin gözcü veya yardımcı gözcü olarak görevlendirildiğini belirten Eğitim Sen’li öğretmenler, her yerde yapılan kayırmanın sınav görevlendirmelerinde de ortaya çıktığını ifade ettiler.

Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Sekreteri Mehmet Saydam, şaibeler ile anılan merkezi sınavlarda, böyle bir uygulama yapmanın sınavlara olan güveni daha da azalttığını belirtti.

Eğitim Bir-Sen sendikasının her yerde kayırıldığını ifade eden Saydam, konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.