Erdoğan'a destek açıklaması sonrası TRT canlı yayınına katılan Sinan Oğan, “Dolmabahçe'de pazarlık yapmadık... Kılıçdaroğlu bugün 2. tura kaldıysa Sinan Oğan sayesindedir. Çıksın teşekkür etsin” dedi. 

Ata İttifakı tarafından ortak aday gösterilen Sinan Oğan, katıldığı TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıklamasının ardından gelen eleştirilere, "Benim orada kırmızı çizgim HDP idi. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı. Bir Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim" dedi. Erdoğan ile hiçbir pazarlığın yapılmadığını ileri süren Oğan, "Bir pazarlık söz konusu olmadı; konusunu açmadık bile. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyor ki duyunca bazı arkadaşların hayal gücüne şaşırıyorum. Son derece medeni bir görüşme oldu" ifadelerini kullandı.

Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılmış ancak yüzde 5.2 ile adaylar arasında en fazla oyu alan üçüncü aday olmuştu. 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Erdoğan'ı destekleme kararıyla eleştirilen Oğan, TRT Haber canlı yayına katıldı.

Oğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Burada sır olan hiçbir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı ile bizim süreç boyunca dile getirdiğimiz hassasiyetlerimizi paylaştık. Kendisi de bunların neredeyse tamamına yakını konusunda aynı hassasiyetleri paylaştığını ifade etti. Bununla ilgili bir metin üzerinde çalışıldı. O metni bizim yaptığımız açıklamada ifade ettik.

"PAZARLIK GÖRÜŞMESİ DEĞİL, GELECEĞE YÖNELİK..."

Asla iddia edildiği gibi bir pazarlık söz konusu olmadı; konusunu açmadık bile. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyor ki duyunca bazı arkadaşların hayal gücüne şaşırıyorum. Son derece medeni bir görüşme oldu. Pazarlık görüşmesi değil, geleceğe yönelik, Türkiye'nin daha da güçlendirilmesi, dış baskıların defedilmesi, sürdürülen Mavi Vatan projesinde, çevredeki sıkıntılar görüşüldü.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI'NIN DA HASSASİYETİ VAR"

Seçim boyunca ifade ettiğimiz neredeyse bütün başlıklar konuşuldu ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da tek bir tanesine bile karşı çıkılmadı. Anayasa'nın ilk 4 maddesi ve 66. madde sizin olduğu kadar benim de kırmızı çizgim dedi Sayın Cumhurbaşkanı. Ali Babacan'ın partisinden 66. maddeye baskı vardı, Türklük kavramını çıkaracağı diye. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da hassasiyeti var. Bu Millet İttifakı'na bir mesajımızdı. Kılıçdaroğlu, 'tamam biz bundan sonra teskereye diyeceğiz' diyorsa oturalım yeniden konuşalım.

"ÖNCE ÇIKSIN BİZE TEŞEKKÜR ETSİN"

Sayın Kılıçdaroğlu, siz bugün ikinci tura girme hakkını kazandıysanız, Sinan Oğan sayesindedir, Ata İttifakı sayesindedir. Biz seçimlere girmeseydik siz ikinci tura kalamıyordunuz. Bunun siz farkında mısınız? Siz yeterince çalışmamışsınız, ödevinizi yapmamışsınız. 20 yıllık iktidarın karşında parlamentoyu kaybetmişsiniz. Cumhurbaşkanlığını kazanmaya dair en ufak bir umut ortaya sermemişsiniz. İkinci turda da biz 5.2 oranında oy aldığımız için seçim ikinci tura kaldı. Seçimi kazanmaya dair çok ufak da olsa umut varsa bizim sayemizdedir. Hala çıkmışsınız bize birtakım şeyler söylüyorsunuz. Önce çıksın bize teşekkür etsin.

"HDP İLE YAN YANA DURUP KENDİMİ Mİ İNKAR ETSEYDİM"

Kılıçdaroğlu ile konuştum ama talebim olmadı. Ben bir prensip ortaya koydum. İlkelerimizi ortaya koyduk. Siz bu seçimi nasıl kazanacaksınız diye sordum, bana verdiği cevap ikna edici gelmedi. Çünkü benim orada kırmızı çizgim HDP idi. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı. Bir Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim.

"DİĞER TARAFA DESTEK VERİP ÜLKEDE KRİZ Mİ ÇIKARSAYDIK?"

Parlamento ile cumhurbaşkanlığının farklı yerlerde olması ülkeyi krize götürür. Açık ve net. Parlamentoyu alan tarafın cumhurbaşkanlığını alması bu ülkenin geleceği ve istikrarı açısından son derece önemlidir. Ne Kılıçdaroğlu ne Erdoğan benim babamın oğludur. Ülkemde siyasi çıkmazlar istemiyorum, parlamentonun kitlenmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanına destek vermekten daha doğal bir şey olamaz. Diğer tarafa destek verip ülkede kriz mi çıkarsaydık?

"DERSİNİZE ÇALIŞMAMIŞSINIZ, VATANDAŞI İKNA EDEMEMİŞSİNİZ"

Çalışsaydınız, parlamentoyu da kazansaydınız. Yapamamışsınız. Hiç ağlamanın bir anlamı yok. Beni linç etmeyin, yeterince çalışmayanı linç edin. 20 yıla rağmen başarı sağlayamamışsınız. Dost acı söyler. Siz dersinize çalışmamışsınız, vatandaşı ikna edememişsiniz. Parlamentoyu alamamışsınız. Bu saatten sonra linçle falan olmayacağını anlamak lazım. Seçimin ikinci tura kalmasının tek sebebi benim. Bana teşekkür etmeniz lazım. Ben Türkiye'de milliyetçi muhafazakar çoğunluğun yanındayım.

"TARİH BİZİ HDP İLE YAN YANA DURMADI DİYE YAZACAK"

Tarafsız kalmayı tercih etmedik. İddialı siyasetçiyiz. Balkondan oturup izleyecek halimiz yok. Bu siyasi açıdan hiçbir getirisi yok. Memleket bu gündeyken bizim bir taraf olmamız gerekiyordu. Tarih bizi HDP ile yan yana durmadı diye yazacak.

"OLMAYAN BİR ŞEYİ SÖYLEMEK AYIPTIR"

Vecdi Bey yaşına başına bakmadan bana iftira attı. Biz seçimden sonra bir toplantı yaptık. Hepsinin fikrini sorduk. Tüm üyeler kendi fikirlerini ifade ettiler. Vecdet Öz, bana dedi ki sizin alacağınız her kararın altına imza atarım dedi. Bir yayına katılıp dedi ki, 'Sinan Oğan Cumhurbaşkanı ile konuşmadan bana kazanımlarımız olacak' dedi. Yüzü kızarmadan bana böyle bir şey dedi diyor. Olmayan bir şeyi söylemek ayıptır. 

HDP'nin olduğu bir yerde terörle mücadeleyi nasıl yapacaksınız. HDP'nin desteklediği terör örgütüne nasıl bu operasyonu yapacaksınız. 

"BÖYLE BİR ŞEYİN YANINDA OLMAM MÜMKÜN DEĞİLDİ"

Sen kalkıp nasıl bu projeyi Ermenistan ve İran'ın tarihi rüyasını gerçekleştirecek şekilde yaparsın. Bu mesele son derece önemli. Türk dünyasının birliği benim için önemlidir. Turancı bir devlet siyaseti yürüten biriyim. Turancı bir adam olarak kalkacağım, Ermenistan'ın gönlü hoş olsun diye Azerbaycan'ın tarihi bağlantısını yok sayacağım. Böyle bir şeyin yanında olmam mümkün değildi.  Gençler, yaptığımız şeylerin hepsi anlamlıdır. Biz yanlış yerde durmayız. Plana sadık kalın. Bu günleri gördüm, ölsem de gam yemem."