Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelemesinde önemli delil ve tespitlere ulaşıldı.

Bazı şüphelilerin cinayet öncesinde, saldırganların kaçış güzergâhlarına dair konum bilgisi paylaştıkları ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine savcılığın, şüphelilerin saldırı öncesinde ve sonrasında telefon irtibatı kurduğu isimleri mercek altına aldı.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında son olarak; tetikçiyi suikast sonrası Ankara dışına çıkardıkları öne sürülen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel ile avukat Serdar Öktem tutuklanmıştı. Demirbaş ve Yüksel, daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

HaberTürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, bu gözaltı işleminde el konulan dijital materyallerde detaylı incemeler yapıldı. İncelemenin sonucuna göre, Tolgahan Demirbaş’ın saldırıdan sadece dakikalar önce, diğer şüphelilerle konum bilgisi paylaştığı belirlendi.

Bu konumların; saldırganların eylem sonrası kaçış güzergahına ilişkin olabileceği değerlendirildi.

Savcılık bu tespit ve yeni bulgular üzerine Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel'in gözaltına alınması talimatını verdi. Ve bu isimler tutuklandı.

Şüphelilerin eylem öncesi ve sonrasında kurdukları irtibatlar da incelemeye alındı. Bazı şüphelilerin takipten kurtulmak için mobil wi-fi cihazlar üzerinden hatsız telefonlarla ve Facetime ile iletişim kurdukları bulgusuna ulaşıldı. Bu görüşmeler de mercek altına alındı.