Sokağa çıkma yasağı ve saldırıların devam ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinin Nuh Mahallesi'nde dün akşam evlerine özel harekâtçılar tarafından ateş açılması sonucu ağır yaralanan Taybet İnan (57) ve kaynı 6 çocuk babası Yusuf İnan (40) yaşamını yitirdi.

Yaralılar, yoğun saldırılar ambulansların mahalleye girememesi nedeniyle kan kaybından yaşamını yitirdi.

Dün akşam saat 18.00'den beri ambulansların mahalleye girmesi için HDP milletvekilleri Aycan İrmez ile Ferhat Encü girişimlerde bulunuyordu.

DİHA, tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını ve yaralılara müdahale edilemediğini aktardı. Saldırı sırasında aynı evde yaralanan Halit İnan'ın durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Dün akşamdan beri Sağlık Bakanlığı, hastane yönetimini ve emniyeti aramalarına rağmen hiçbir muhatap bulamadığını ifade HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, DİHA'ya yaptığı açıklamada "Şu an Silopi hunharca bombalanıyor.

İlçede binlerce çocuk, kadın var. Yüzlerce ağır hasta var. Devletin Silopi halkı üzerindeki zulmünü bir an önce durdurması gerekiyor. Şu an halk rastgele bombalanıyor. Silopi halkı katliamla yüz yüze kalmış" diye konuştu.

(Fotoğraf-Arşiv)