Şırnak’ın Silopi ilçesinde 13 yaşındaki çocuk boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetin kan davası nedeniyle işlendiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Evinden Yenişehir Ortaokulu’na gitmek için çıkan 13 yaşındaki Ferhat Şengil, okul yolunda hareketsiz yatarken bulundu. İhbar üzerine bölgeye gelen 112 Acil Servis ekipleri, Şengil’in boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığını ve olay yerinde öldüğünü tespit etti. Şengil’in cesedi otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmada, cinayetin kan davası nedeniyle işlendiği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

Silopi’de 22 Mart’ta aralarında husumet bulunan Şengil ve İsaoğlu aileleri arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu aynı aileden iki kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan 27 yaşındaki Cemal İsaoğlu, 25 Mart’ta emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü amacıyla Silopi Devlet Hastanesi’ne götürülmüştü. Hastane önüne gelen karşı taraftan beş kişinin, ailelerinden iki kişiyi yaraladığı gerekçesiyle bıçaklı saldırısı sonucu İsaoğlu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Çıkan arbedede bir polis memuru da yaralanmıştı.