Silopi'de Rojhat Özdel'in öldürülmesini protesto eden gençler ile polisler arasında çıkan çatışmalarda, bir zırhlı araç devrilirken, gençlerin direnişi sonrası polis mahallelerden çekilmeye başladı. Cizre Nur Mahallesi'nde ise akşam saatlerinde polisler etrafa rastgele atttıkları gaz bombası ile 11 yaşındaki Serkan Uca isimli çocuğu ağır yaraladı.

'POLİS GERÇEK MERMİ KULLANDI'

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Yüksekova'da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla, bazı eylemciler Tarihi İpekyolu'nda barikatlar kurarak yolu trafiğe kapatarak protesto başlattı. Olay yerine gelen polis, eylemcilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederken, polisin göstericilere karşı "gerçek mermi" kullandığı iddia edildi.

AKREP DEVRİLDİ; POLİS TAKVİYESİ YAPILDI

Eylemcilerin molotof, ses bombası, taş ve hava fişeklerle polise karşılık vermesi üzerine çatışmalar büyüyerek devam etti. Olaylar sırasında eylemcilere müdahale eden akrep tipi zırhlı araca çok sayıda molotof isabet etmesi sonucu araç kaldırıma çarparak devrildi.

Olay yerine çok sayıda akrep tipi zırhlı araç, TOMA, kobra tipi zırhlı araç ve özel harekât polisleri sevk edilirken çevrede yoğun bir şekilde polis konumlandırıldı.

Devrilen zırhlı araç ise çekici ile olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu arada devrilen zırhlı araçta bulunan 2 polisin yaralandığı öğrenildi.

İlçe merkezinin geneline yayılan olaylar sırasında başka bir zırhlı aracın molotof yağmuruna tutulması sonucunda, kontrolünü kaybeden akrep tipi zırhlı aracın, yolda park halinde bulunan başka bir araca çarpması sonucunda araçta maddi hasar meydana geldi.

İlçede polisler mahallelerden çekilirken, olaylar yer yer devam ediyor.

CİZRE'DE BİR ÇOCUK YARALANDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis ekiplerinin akrep tipi zıhlı araçla Yafes Caddesi üzerinden geçtiği sırada, Nur Mahallesi'ne rastgele gaz bombası atması sonucu 11 yaşındaki Serkan Uca isimli çocuk, başına isabet eden gaz kapsülü ile yaralandı. Başından aldığı darbeyle kanlar içerisinde kalan Uca, yakınları tarafında Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan ilk müdahalenin ardından Uca, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

İlçede gençler ile polisler arasında çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: DİHA, Evrensel, ANF