Özgür Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve gazetenin yazarı Aslı Erdoğan için Silivri Cezaevi önünde başlatılan "Özgürlük Nöbeti", askerlerin Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçesine takıldı.

Basın açıklaması için cezaevi önünde bir araya gelen ve aralarında Devrimci İşçi Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, HDK, HDP, Barış Anneleri, TGS yöneticisi Arzu Demir ve çok sayıda Özgür Gündem gazetesi çalışanı, "Bilir, İnan, Aslı yalnız değildir" pankartı açtı. "Özgür Gündem susturulamaz" ve "Özgür düşünce susturulamaz" dövizlerinin taşındığı açıklamada sık sık "Özgür basın susturulamaz" sloganları atıldı.

Askerler kitlenin yanına gelerek, açıklamaya OHAL gerekçesi ile izin vermeyeceklerini, ilçe kaymakamı ile görüşmelerini istedi.

Askerlerle yapılan görüşmeler sırasında kitle, "Siz gidin ben kendi kameramla savaşırım", "Bu ateş sizi de yakar" ve "Çapemeniya azad he dinivise" yazılı notların olduğu rengarenk balonlar uçurdu.

'HER HAFTA BURADA OLACAĞIZ'

Askerlerin tutumuna tepki gösteren TGS Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Demir, içeride meslektaşlarının yanında olduklarını söylemek için cezaevi önüne geldiklerini ifade ederek, "OHAL'in darbecilere karşı olacağını söylediler ama şu an bize karşı uygulanıyor. Bu memlekette gazetecilik suç değildir açıklamasını yapacaktık ama engellendik" diyerek tepki gösterdi.

Demir, baskılara rağmen her hafta cezaevi ve adliye önünde olmaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Öte yandan, Zana Kaya ile İnan Kızılkaya'nın Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi'nden 9 Nolu'ya sevk edildiği öğrenildi.

Kaynak: DİHA