Almanya’da silahlı saldırıya uğrayan Amedsporlu futbolcu Deniz Naki, polis korumasına alındı. Naki'nin avukatı Soran Haldi Mızrak, "Şu anda gizli bir yerde kalıyor" dedi.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre Mızrak, Alman Basın Ajansı'na yaptığı açıklamada, müvekkilinin olayın şokunu atlattığını, durumunun iyi olduğunu, ancak yaşamından endişe ettiğini belirtti.

Avukat Mızrak, futbolcunun "şu anda kendisini Almanya'da güvende hissetmediğini" ifade ederek, "Deniz şu anda gizli bir yerde kalıyor, kendisi polis koruması altında" dedi. 

Müvekkilinin saldırılara boyun eğmeyeceğini söyleyen Mızrak, Naki'nin ailesi ile birilikte Türkiye'ye dönmeye karar verdiğini de duyurdu.

Deniz Naki, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın Avrupa'da Kürtlere suikastler yapılacağı yönünde kendilerine bilgi ulaştığını açıkladığına dikkat çekerek uğradığı saldırının da MİT ile bağlantılı olabileceğini vurgulamıştı. 

Naki'yi koruma altına alan Alman güvenlik birimleri, Naki'nin yaptığı açıklamaları son derece ciddiye aldıklarını belirtti.

Almanya'da saldırıyı soruşturmak üzere bir cinayet masasının göreve başladığı ve Naki'nin hasar gören aracındaki izlerin incelemeye alındığı bildirildi. (DW)