Kürdistan Federe Devlet Başkanı Mesut Barzanî'nin de yeğeni olan Nêçîrvan Barzanî, İran'a saldırılarda bulunan PKK'nin kolu PJAK'ın savaşının Kürtlere hizmet etmediğini belirterek, örgütün silahları bırakarak siyaset yapması gerektiğini söyledi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden Kürtçe yayın yapan internet sitelerine demeç veren Barzanî, İran'ın son günlerde PKK'nin kolu olan PJAK'a yönelik düzenlediği operasyonları değerlendirdi.

Barzani, İran'ın Irak topraklarından daha çok kendi topraklarında operasyon düzenlediğini söyledi.

Barzanî, "Biz doğru olalım, doğruyu söyleyelim. Kürdistan bölgesi komşu ülkelerden tehdit almamalı. Bu Türkiye ya da İran. Bu bir temeldir ve pişman olmayız. Geçmişte de biz bunu ispatladık ki biz huzurdan yanayız. Karışıklığın merkezi değiliz. İran'ın saldırılarının nedeni ise PJAK'ın eylemlerine yöneliktir. Bu eylemler sadece ortak sınırlarda değil çoğu İran'ın iç bölgelerindedir. Çok açık söylemek istiyorum: Kürdistan yönetimi İran topraklarındaki bu saldırıları kabul etmiyor. Biz öyle inanıyoruz PJAK'ın silahlı eylemleri Kürt sorununun çözümüne hizmet etmiyor. İran'ın Kürtler üzerindeki baskısına neden oluyor." (Zaman)