Evrensel yazarı Kamil Tekin Sürek, organize suç örgütü Sedat Peker’in gündeme getirdiği kayıp silahlar iddiasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Uğur Dündar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'kayıt dışı silah dağıtımı' iddialarına ilişkin 15 Temmuz'dan sonra kaybolan silahların 20 tugayı silahlandırabilecek şekilde en az 100 bini bulduğunu öne sürmüştü.

İddialara yanıt veren İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail 24 silahın kayıp olduğunu açıklarken, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, kayıp silahlar iddiasının tartışılmasını “kötü niyet” olarak yorumladı.

Kayıp silah iddialarının iktidar tarafından inkar edilmediğini ifade eden Sürek, “Resmi raporlara da dayanılarak yüz bin civarında kayıp silah olduğu çeşitli çevrelerce dile getirildi. Anlatılanlara göre; bu silahların bir kısmı 15 Temmuz gecesi polis ve askerler tarafından AKP yandaşlarına dağıtılan devletin silahları idi ve bir daha geri dönmemişti. Bir kısmı ise FETÖ’cü asker ve polislerin teslim olurken ya da kaçarken terk ettiği ya da teslim ettiği silahlardı ve onlar da AKP yandaşlarında kalmıştı. İma yoluyla, 15 Temmuz sonrası Seferberlik Tetkik Başkanlığının saklı silahlarının bir kısmının da AKP yandaşlarına dağıtıldığı iddia edildi. Aslında AKP ve MHP’liler de bu iddiaları çok inkar etmedi. Sosyal medya paylaşımlarında silahlarla çekilmiş fotoğraflarını teşhir ettiler. Sosyal medya ve TV kanallarında, gazetelerde silahlandıklarını AKP iktidarına karşı bir kitlesel hareket olduğunda bu silahlarla onlara günlerini göstereceklerini övünerek söylediler” dedi.

“Silahlanmış iktidar yanlıları muhaliflere saldırıp kitlesel bir katliam gerçekleştirebilir mi?” diye soran Sürek, “Türkiye gibi ülkelerde o iş biraz zor. Burası ne de olsa bir Ruanda değil. Gerçi daha önce kısmi denemeler oldu. Maraş, Sivas, Çorum, Malatya vb. yerlerde il düzeyinde bu tür katliamlar gerçekleştirildi ama ülke çapında böyle bir işe girişmek Suriye’de olduğu gibi dış müdahaleyi ve işgali gündeme getirebilir. Emperyalistlerin ülkemizi istila etmek istediklerini sık sık söyleyen iktidar partileri böyle bir katliam girişimi ile gerçekten işgale yol açabilirler. Hatta belki içlerinde bunu isteyenler de vardır” değerlendirmesinde bulundu.

Yazının tamamı burada.