Sedat Peker’in, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı'nın bilgisi dâhilinde devlet envanterinde kayıtlı olmayan bir kasa kalaşnikof silahın, AK Parti Gençlik Kolları'na ait bir araçla sivillere dağıtıldığı" yönündeki iddiası yargıya taşındı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu ile eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında İstanbul Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na HKP avukatları tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Sedat Peker’in gündemi sarsan bu vahim iddiaları, Devlet içinde ayrı bir yasa dışı organizasyonun varlığına işaret etmektedir. Bunlar, her biri Cumhuriyet Savcılarınca re’sen soruşturulması gereken, hiçbir kurumun, kişinin herhangi bir ihbarına gerek duyulmadan araştırılması gereken iddialardır” denildi.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, eski AKP Esenyurt Gençlik Kolu Başkanı Abdülsebur Soğanlı, İçişleri Bakanlığı Personeli Ahmet Onay hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “zimmet”, “silahlı örgüt kurma”, “silah sağlama” ve “suç için anlaşma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

'UMARIZ Kİ SAVCILIK MAKAMI İHBAR KABUL EDER'

Dilekçede yer alan konunun öznesindeki isimlerin iddiaları doğrulayacak yönde açıklamalar yaptığı vurgulanan dilekçede, “Ama maalesef Savcılık makamı görevinin gereğini yerine getirmeyip re’sen soruşturma başlatmamaktadır. Bu suç duyurumuzu, Savcılık makamı umarız ki ihbar kabul eder, re’sen yapamadığı soruşturmayı suç duyurumuz üzerine başlatır” denildi. Dilekçede, hakkında iddia bulunan kişiler için soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusunun ardından HKP İstanbul İl Yöneticisi Doğan Zafer Çıngı, Çağlayan Adliyesi’nin önünde açıklama yaptı. Çıngı, şöyle konuştu:

“Bu vakte kadar ne emniyet ne de savcılık bu iddialarla ilgili harekete geçmiştir. Ortada devlet envanterine kayıtlı olmayan silahların İçişleri Bakanlığı aracılığı ile dağıtıldığı gibi vahim bir iddia varken Savcılığın harekete geçmemesi, yargının AKP’gillerin hukuk bürosuna dönüştüğünü netçe ortaya koymuştur. AKP’giller bugüne kadar sayısız suç işlemişlerdir. Kendi Ortaçağcı ideolojilerini ülkemize hâkim kılmak için ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır. İnsanlarımızı dinle aldatarak bugüne dek iktidarlarını korumuşlardır. Ancak AKP iktidarı başından sonuna dek suça batmış bir iktidardır. Ve bugün onların bir suçunu daha göstermiş olmaktayız."

Kaynka: ANKA