İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, sanık Ahmet Kural ve müşteki Sıla Gençoğlu katıldı. Daha önce dinlenilmesine karar verilen 3 kişi de tanık olarak duruşmada hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı temsilen bir avukat da duruşmaya geldi.

Kimlik tespiti yapılan sanık Ahmet Kural, aylık net gelirinin 50 bin lira olduğunu, sinema ve reklam gelirleriyle bu gelirin yıllık 2- 2,5 milyon lirayı bulduğunu kaydetti.

Sıla Gençoğlu’nun da kimlik tespitinin yapılmasının ardından, duruşmada sanık Ahmet Kural’ın savunmasının alınmasına başlandı.

“1.5 AY EVDEN ÇIKMADIM” 

Kural, “2017 Mayıs’ında güzel bir ilişkiye başladık. Ancak dünya görüşlerimizin, inançlarımızın farklılığı, arkadaşlarımı hor görmesi nedeniyle ayrılma kararı aldım. Sonrasında ‘bir tokat attı’ haberi uydurdu. Bir hafta sonra Okan Can Yantır ile olmaya başladı. 1.5 ay evden çıkmadım. Kimseyle görüşmek istemedim” dedi.

“EVİ TERK ETMESİNİ İSTEDİM. ARAMIZDA TARTIŞMA OLDU” 

6 ay sonra Sıla’nın ‘sana ihtiyacım var’ diye mesaj yolladığını kaydeden Kural, “Daha sonra teyzesini, araya kuzenim ortak arkadaşlarımızı soktu. Bana ‘Boş ev’ diye bir şarkı yazdığını söyledi. Aklımda hala 3. şahıs vardı. Ona üçüncü kişi ile olan birlikteliğiyle ilgili 3 defa o soruyu sordum. Bana değişik cevaplar verdi. Kafamda şüphe oluştu. Olay günü annem ve ablalarımın geldiği gece kendisi bize geldi. Alkol aldık. Kendisi bayağı içti. Rumeli Hisarı’nda bulunan evin merdiveninde inerken sendeledi. Kolundan tutup indirdim. Daha sonra Zekeriyaköy’deki benim evime geçtik. İçimde kalan şüpheden dolayı aynı soruyu bir kez daha sordum. Evet ‘senin canını yakmak için yaptım’ dedi. Kendisinden evi terk etmesini istedim. Aramızda tartışma oldu” diye konuştu.

‘SENİ BİTİRECEĞİM AHMET KURAL’ DEDİ

Sıla’ya ‘Defol git’ dediğini belirten Kural, “Şoförünü aramak istedim. Elimden tuttu. Sonrasında ben kendisinden elimi çekerken düştü. Birkaç kez ‘yalvarırım git diye bağırdım’. Kendisi bana ‘Yapma Ahmet ne olur konuşalım’ diye bağırdı. İddianamedeki sözleri kendisine söylemedim ve kesinlikle vurmadım. Sonra kendisi şoförünü aradı. 15-20 dakika süren kavganın sonunda kendisi dışarı çıktı ve çıkarken de bana ‘Seni bitireceğim Ahmet Kural’ dedi. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

“BİR ANDA KISKANÇLIK KRİZİ GEÇİRDİ”

Ahmet Kural’ın savunmasının ardından mağdur Sıla Gençoğlu ifade verdi. Sıla ifadesinde, “Olay 29 Ekim günü gerçekleşti. Ailesiyle beraber çok güzel vakit geçirdik. Sonra eve geçtik. Ancak kurtulamadığımız Okan Can Yantır sorusu geldi. Bir anda kıskançlık krizi geçirdi. Bağırdı. Sonra kendimi kurtarmaya çalışsam da kötü bir hatıraydı. Sonra bana ‘S… git. Git buradan öldürürüm seni’ dedi. Kül tablası kaldırdı.

Bir saat boyunca evden kurtulmaya çalıştım. Mutfaktan salona savrulduk. Kafamı duvarlara vurdu. Yere düştüm. Kafamı ve böbreklerimi tekmeledi. Bana aileme küfürler etti. ‘Çok sevdiğin baban kollarında ölsün’ dedi. Bahçe kapılarından içeri çekildim. Bir şekilde şoförümü aramayı başardım. Neyse ki peşimden gelmedi.  Şikayetçiyim” dedi.

Soru üzerine Sıla, “Yaklaşık 1 saat sürdü. Ara ara devam eden bir dayaktı. İdrarımdan kan geldi” diye konuştu. Bunun üzerine Ahmet Kural’ın avukatı, ‘İdrarda kan olduğu söyleniyor, bunu da böbreğinize vurulmasına bağlıyorsunuz. O dönem regl miydiniz?’ diye sordu. Sıla ise, ‘Hayır regl değildim’ diye cevapladı. Duruşma tanıkların  dinlenmesiyle devam ediyor.

İddianameden 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, oyuncu Ahmet Kural “sanık”, şarkıcı Sıla “müşteki” olarak yer alıyor.

Ahmet Kural’ın ifadesine yer verilen iddianamede, Kural’ın olay günü tartışma sırasında “Git buradan seni öldürürüm. Dışarı çıkmayacaksın. Sen dayak istiyorsun. Bak şimdi neler oluyor.” şeklinde sözlerle tehdit ve hakarette bulunduğu Sıla Gençoğlu’nun basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanmasına neden olduğu kaydediliyor.

Dosyada bulunan tüm CD kayıtlarına dair bilirkişi incelemesi yaptırıldığı anlatılan iddianamede, taraf avukatlarının sunduğu CD’lerdeki kayıtlar arasında 6 saniyelik fark bulunduğu, bunun dışında her iki görüntünün aynı olduğu ifade ediliyor.

İddianamede, sanık Kural’ın “hakaret, tehdit ve kasten yaralama” suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.