Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "paralel yapı" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 polis arasında bulunan Siirt eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya tutuklandı.

Siirt merkezli başlatılan ve Sakarya, İzmir, Balıkesir, Mersin ve Elazığ olmak üzere 6 ilde yapılan "parelel yapı" operasyonunda önceki gün gözaltına alınan 11 polisten Siirt eski Emniyet Müdürü Ali İhsan Kaya çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, kurulan örgüte üye olma, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme ve kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltına alındıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan polisler, dün adliyeye sevk edilmiş ve savcılık tarafından sorgulanmıştı.

Savcılık tarafından  sorguları tamamlanan şüphelilerden İstihbarat Şube eski Müdürü Ali İhsan Kaya tutuklandı. 8 kişi de adli kontrol uygulaması kapsamında serbest kaldı.

Tutuklanan Kaya, Siirt E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.