İMC TV’nin işten çıkardığı trans gazeteci Michelle Demishevich bugün Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Düşük ücret ve sigortasız çalıştırıldığını ifade eden Demishevich, "Ne olduysa o günden sonra oldu" dedi.
Geçtiğimiz günlerde işine son verilen trans gazeteci Michelle Demishevich çok sayıda LGBTİ örgütünün desteğiyle bir basın açıklaması yaptı ve hukuk mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Demishevich'e Ankara Pembe Hayat LGBTİ, Trans Kadın Derneği, İstanbul LGBTİ, Mersin Yedi Renk LGBTİ, İzmir Siyah Pembe Üçgen, Lambda İstanbul, Kaos GL, Diyarbakır Keskesor LGBTİ, Antalya Pembe Caretta, SPoD, Hevi LGBTİ örgütleri, DİSK Basın İş Sendikası da destek verdi.

Demishevich işten çıkarılmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Ben İMC TV’de düşük ücretle, sigortasız çalışıyordum. Bundan tam altı ay önce şirket genel müdürüne durumumla alakalı ‘Bir iyileştirme yapabilir miyiz?’ dediğimde ‘Bizim skalamız bu kadar, daha iyi şartlarda bir iş bulursanız sizi tutmayız’ cevabı ile karşılaştım. Ne olduysa o günden sonra oldu.”

Demishevich beraber çalıştığı haber müdürünün değişmesiyle birlikte dışarı habere gönderilmediğini, şirket içindeki sorunların karşılıklı tartışmaya dönüştüğünü de iddia etti.

Adliye haberleri, protestoların takibi gibi haberlere sık gittiği için sigortasız çalıştırılmasının kendisi açısından tehlikeli olduğunu ifade eden Demishevich “Sadece düşük ücretle ve sigortası çalışmak istemediğimi söylediğim için ‘istenmeyen kişi’ ilan edildim” dedi.

Demishevich İMC TV’nin yaptığı açıklamaya da değindi ve açıklamanın sigortasız çalıştırılmasıyla ilgili herhangi bir izahat içermediğini söyledi.

İMC TV Demishevich'in işten çıkarılmasının ardından bir açıklama yapmış ve şu ifadelere yer vermişti:

"Bizden ayrılmasına yol açan temel neden, iş disiplinine uygun hareket etmemesi, bu konuda uyarılmasına rağmen buna uygun davranmamaya devam etmesi olmuştur. İzlediği çok sayıda haberde habere kaynaklık eden kişilerle yaptığı tartışmalar nedeniyle tarafımıza birçok şikayet gelmiş, bu şikayetler doğrudan kendisine de aktarılmış ve İMC TV çalışanı olarak izlediği haberlerde haber kaynaklarıyla tartışmaması, gerginlik ve tartışmaların nedeni olmaması gerektiği yönünde uyarılmıştır."