ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya T'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasında cinayeti işlediğini itiraf ettiği, olaydan sonra kaçtığı Suriye'de Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı gruba katılarak cephede savaştığını, bacağından vurulup tedavi olduktan sonra Türkiye'ye dönmeye karar verdiğini söylediği bildirildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Ziya T'nin, ifadesindeki ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Sarai Sierra'yı öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenilen Ziya T. ifadesinde, 21 Ocak günü saat 09.00'dan 14.00'e kadar Cankurtaran'daki tarihi surlarda alkol ve uçucu madde aldığını, bu sırada raylarda yürüyen bir kadını görüp öpmek istediğini, kadının karşı koyması üzerine aralarında boğuşma yaşandığını ileri sürdü.

Ziya T'nin ifadesinde şunları iddia ettiği öğrenildi:

''Boğuşma sırasında bana cep telefonuyla vurdu. Burnumun üzerinden kan akmaya başladı. Canım çok yanmıştı. Ben de yerden aldığım taşla kadına vurdum. Sendeleyerek demiryolunun alt tarafındaki dehlize doğru düştü. Kadını dehlizin içine doğru çektim. Dehlizde boğuşmamız devam etti. Kadın, can havliyle yerden aldığı taşla başıma vurdu. Çok sinirlendim, ben de yerden aldığım bir taşla kadının kafasına 2 kez vurdum. Kadın hareketsizleşti. Olay yerinden kaçarken kadından bir hırıltı sesinin geldiğini duydum.''

Ziya T, olay yerinden uzaklaşırken sahilde balık tutan bir arkadaşının ''Burnun kanıyor, ne oldu?'' diye sorduğunu, düştüğünü söyleyip oradan ayrıldığını söyledi.

Ziya T'nin, 1 gün sonra yeniden olay yerine gittiğini, kadının öldüğünü fark ettiğini dehlizin önünde bulunan 2 battaniye ile kadının üzerini örttüğünü, üzerine kalas yığarak gizlediğini, cesedin yanında bulduğu cep telefonu ile I-Pad'i ise Sarayburnu'nda denize attığını söylediği öğrenildi.

ABD'Lİ OLDUĞUNU BASINDAN ÖĞRENMİŞ

Öldürdüğü kadının ABD'li Sarai Sierra olduğunu gazete ve televizyon haberlerinden öğrendiğini iddia eden Ziya T. ifadesini şöyle sürdürdü:

''Olaydan 2 veya 3 gün sonra ABD'li Sarai Sierra adlı bir kadının kayıp olduğunu haberlerden öğrendim. O anda öldürdüğüm kadının Sarai Sierra olabileceğinden şüphelendim. 7-8 gün sonra da Küçükpazar'da bir kahvehanede televizyondan haberleri izlerken Sarai Sierra'nın cesedinin bulunduğunu öğrendim. Öldürdüğüm kadının Sarai Sierra olduğunu anlayınca hurdacılık yaparken kullandığım el arabası ile yatağımı ve kıyafetlerimi 60 liraya hurdacıya sattım. 8 Şubat günü otobüs bileti alarak Karabük'e ailemin yanına gittim. Suriye'ye kaçmaya karar verdim. 9 Şubat'ta Hatay'a gittim. Aynı gün Reyhanlı'dan yürüyerek kaçak olarak sınırdan geçip Suriye'ye gittim.''

SURİYE'DE VURULMUŞ

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını öne süren Ziya T'nin, çatışmalara katıldığını ve sol bacağından silahla vurulduğunu, yaklaşık 10 gün tedavi gördükten sonra Türkiye'ye dönüp teslim olmaya karar verdiğini söylediği öğrenildi.

Ziya T'nin polise verdiği ifadesinde ''pişman'' olduğunu söylediği bildirildi.

Ziya T'nin Karabük'te 1987'de ''hırsızlık'', 1995'te ''ruhsatsız silah bulundurma'' suçlarından poliste kaydının bulunduğu, yaklaşık 5 yıl önce de Karabük'ten İstanbul'a geldiği belirtildi.

Bu arada, Ziya T'nin Suriye'ye kaçmadan önce Karabük ve Hatay otogarlarındaki güvenlik kamerası görüntüleri basına dağıtıldı.