İstanbul Kartal Zabıta Merkezi'nde bir hafta önce dikkat çeken bir olay yaşandı.

Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali zabıta memurunu darp etti. Hastaneye kaldırılan zabıta memuru darp raporu aldı ve Karali hakkında soruşturma açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek Zabıta Daire Başkanı Karali'nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Zabıta memurlarına, 'Şiddete karşı eğitim veriyoruz' diyen İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin personelini dövdüğü görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul Kartal Zabıta Merkezi'nde yaşanan olayda iddiaya göre; Zabıta Daire başkanı Tayfun Karali bir zabıta memurunun emniyet şeridini kullandığını gördü. Bunun üzerine ismi öğrenilemeyen zabıta memurunu yanına çağırdı. 

Tayfun Karali, yanına çağırdığı zabıta memuruna önce sert bir şekilde bağırmaya başladı ardından gözü dönmüş Karali, memuru tokatlamaya başladı. Tüm çalışma arkadaşlarının önünde Tayfun Karali'nin saldırısına uğrayan zabıta memuru işini kaybetmemek için hazırolda bekledi. Ekip arkadaşları yaşananları sessizce izlediler.

Yaşanan olayın ardından arkasını dönüp giden Karali, giderken de bağırmaya devam etti. Şiddete uğrayan zabıta memuru ise birkaç adım attıktan sonra yere yığıldı.

Çalışma arkadaşları olay yerine ambulans çağırdı. Hastaneye kaldırılan zabıta memuru darp raporu aldı ve Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali hakkında soruşturma açıldı.

GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, gece yarısından sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek Zabıta Daire Başkanı Karali'nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

'ŞİDDETE KARŞI EĞİTİM VERİYORUZ"

Karali kısa süre önce verdiği bir röportajda 'hukukçu' olduğu olduğunu söyleyerek, 'Biz kimsenin ağası, sadrazamı değiliz. Biz o insanların hizmetkarıyız. Fiziki problem haddimiz de değil hakkımız da değil' demişti. Personelini döven Karali, zabıtaya şiddete karşı eğitim verildiğini söylemiş, öfke kontrolüyle ilgili rehabilitasyon çalışmalarının olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Cumhuriyet