2017'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenlenen etkinlikte avukat Şilan Türk'e şiddete maruz bırakan eski Mersin Baro Başkanı Ali Er AKP’den milletvekili aday adayı oldu.

Eski Baro Başkanı Ali Er'in adaşı ve amcası Ali Er de 5 dönem AKP milletvekiliğinin ardından İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Er yasak olmasına rağmen Meclis'e silah sokmuştu.

ŞİDDET FAİLİ ESKİ BARO BAŞKANI AKP'DEN ADAY ADAYI OLDU

Eski Mersin Barosu Başkanı Ali Er Erdemli ilçesinde AKP’den milletvekili adaylığına başvurdu.

2017'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenlenen etkinlikte Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu tarafından hazırlanan ve “şiddete hayır” çağrısı yapan bildiriyi okumak isteyen avukat Şilan Türk, o dönem Baro Başkanı olan avukat Ali Er’in şiddetine maruz kalmıştı. Er, Avukat Şilan Türk'ü "İstifaya zorlanıyoruz" demesinin ardından kürsüden iterek şiddet uygulamıştı.

Kadın avukatlar, Ankara Barosu ve Demokrasi İçin Hukukçular (DİH), şiddet uygulayan Er’e tepki göstermiş, istifaya çağırmıştı. Ali Er, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada "hak ettiğini düşünüyorum" ifadeleri ile şiddeti savunmuştu.

232561

MECLİSE SİLAH SOKAN AMCASI DA İYİ PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU

Öte yandan amcası ve adaşı Ali Er de, Mersin'den 5 dönem AKP milletvekilliği yapmıştı.

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre geçtiğimiz yıl İYİ Parti'ye üye olan Ali Er, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Anavatan Partisi döneminde de 4 dönem milletvekilliği yapan Er, 2001'de Anavatan Partisi'nden istifa ederek, AKP’ye geçmişti.

TBMM kampüsü içine silah sokulmasının yasak olmasına rağmen ziyaretçilerini tabancalarıyla birlikte meclise sokan AKP'li Er ile ilgili polis tutanağında, "Sayın Milletvekili Ali Er, misafirlerinin üzerinde silah olduğunun anımsatılması ve görevli personelin kendisine yardımcı olacağının söylenmesine rağmen, misafirlerinin 4 tabancasını beline takarak, ‘Sıkıysa benden gelin alın lan' ifadesini kullanmıştır” ifadelerine yer verilmişti.