İzmir'in Buca ilçesinde cinsel saldırıya uğradıktan sonra bıçaklanarak öldürüldüğü, cesedinin baza içerisinde ateşe verildiği ortaya çıkan Sibel Çelik'in ölümüyle ilgili aranan ve Almanya'da yakalanan katil zanlısı Halil Yılmaz, Türkiye'ye iadesinin ardından tutuklandı.

Çelik'in ailesinin avukatı Sibel Önder, yaptığı açıklamada, 12 Temmuz 2016'da yaşanan olayla ilgili aranan Halil Yılmaz'ın (38) Almanya'da olduğu ve iltica başvurusu yaptığının belirlendiğini, hakkında kırmızı bülten çıkarılan zanlının iadesi için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Geçen hafta Almanya'da başka bir adli olaya karıştığı için yakalanan zanlının Türkiye'ye iade edildiğini aktaran Önder, İstanbul'a getirilen zanlının İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alındığını ve tutuklandığını kaydetti.

Zanlının ifadesinde suçu reddettiği belirtildi.

Buca'da 12 Temmuz 2016'da 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangın söndürüldükten sonra yapılan incelemede baza içinde bir kadın cesedi bulunmuş, otopsi sonucunda Sibel Çelik'in cinsel saldırıya uğradığı ve bıçaklandığı tespit edilmişti.

Soruşturma sonucunda Halil Yılmaz ile ağabeyi Selman Yılmaz hakkında dava açılmıştı. Tutuklanan Selman Y, sonraki duruşmalarda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Halil Yılmaz'ın yurt dışında olduğu belirlenmişti.