DEMOKRAT HABER / İSVİÇRE

İsviçre genelinde 23 Ekim’de yapılacak olan Ulusal Parlamento seçimleri için milletvekilleri adaylarının seçim çalışmaları hızlandı. 26 Eylül 2011 gününden itibaren Federal Parlamento Seçimleri için oy kullanma işlemi başlamıştı.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı, yabancı düşmanlığının gündemden düşmediği, ırkçı SVP’nin birinci parti olduğu ve sosyal hakların budanmaya çalışıldığı İsviçre’de seçimlere katılım büyük önem taşıyor.

Liste 8’den, yani Yeşiller’in ortak listesinden Basel’de 2. sıradan aday olan Türkiye kökenli Sibel Arslan da iddialı. Sibel Arslan’a İsviçre’de yaşayan Tamiller gibi diğer göçmen halklar da destek veriyor İsviçreliler de...

İsviçre muhabirimiz Cavit Temurtürkan kampanyaya destek olanlara “Neden Sibel Arslan’a oy vereceksiniz?” diye sordu:

AYNUR ELİBAL TANDOĞAN:  Sibel Arslan’ı seçeceğim, çünkü kadınlar, gençler, göçmenler ve çevre konusunda çalışmalarını beğeniyorum ve ayrıca Sibel Arslan’ı dürüst ve gelecek vaat eden bir politikacı buluyorum. Göçmenler için çok daha iyi çalışmalar yapacağına inanıyorum, bugüne kadar yaptığı çalışmalar,bundan sonraki çalışmalarının da garantisi olacaktır…

JULİA ZUMSTEİN(ÖĞRETMEN): Sibel Arslan’ı seçeceğim, çünkü uygun oturma alanları /kiralar, genç ve kültürel faaliyetler için boş alanlar için çaba gösteriyor ve engajen gösteren genç bir bayan olduğu için. Kadın ve gençlik konusunda, özellikle doğa ve daha fazla yeşil alanlar için mücadele ediyor olması benim için çok çok önemli. Bugüne kadar tanıdığım en içten ve en samimi politikacı olması, yaptığı işlerin arkasında durması ve en önemlisi de göçmenler konusundaki mücadeleci kişiliğini çok takdir ediyorum. Bundan dolayı da Sibel Arslan’ı seçiyorum.

MARTIN FLUCKIGER  (BASTA! PARTİ SEKRETERİ): Sibel Arslan’ı seçeceğim, çünkü sosyal engage, ekolojik düşünüyor ve onun için uluslararası dayanışma çok önemli... Uluslar arası yaptığı çalışmalarda çok başarılı buluyorum. Özellikle doğa ve sosyal konulardaki gösterdiği başarıyı Bern’de de en iyi şekilde göstereceğine inanıyorum ve bundan dolayı Sibel Arslan’ı seçiyorum.

THIYAGARAJAH MURALINADESAN: Sibel Arslan’ı seçeceğim, çünkü göçmen sorunları için engaje oluyor. Ulusal parlamentoda Tamiller içinde güçlü bir ses olacağı ve İsviçre politikasında Sri Lanka’daki Tamiller için politik iyi çözümler sunacağı için SİBEL ARSLAN’ı tercih ediyorum, etrafımdaki arkadaşlarıma ve burada yaşayan birçok Sri Lankalı’nın Sibel’i tercih etmelerini istiyorum. İsviçre’de yaşayan göçmenler için çok ciddi ve samimi bulduğum bir politikacı. Kendisini şimdiden kutluyor, Bern’deki çalışmalarında başarılar diliyorum…

MAHİR SAYIN: Bern’in adalet duygusuna ihtiyacı var. Varoluşunun bilincinde olan bir göçmen çocuğu olarak geçtiğimiz altı yıl içinde kanton parlamentosunda, Basel’in geneline ait sorunlar yanında göçmen olmaktan kaynaklanan sorunlar konusunda gösterdiği çabaların tüm İsviçre sathına yayılmasını istediğim için; sadece biz Türkiyelilere karşı yönelen ırkçılığa değil tüm milliyetlere uygulanan ayrımcılığa karşı kararlı bir tutum sahibi olduğu için; değişik milliyetlerden oluşan İsviçre işçi sınıfının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için verilen her mücadelede ön safta koştuğu için; Kadınlığının bilincinde olarak kadına karşı olan ayrımcılığın iktisadi, sosyal, kültürel, siyasal her ifadesine karşı karalı bir duruş sergilediği için; Homofobiye geçit vermemeye uğraştığı için onu bizleri temsil etmek üzere Bern’e göndermenin şart olduğuna inanıyorum.

Sibel Arslan'la yaptığımız söyleşi burada >>>