Devlet tarafından vatandaşlara çeşitli şekillerde sosyal yardımlar yapılıyor. Bu sosyal yardımlardan biri daha gün yüzüne çıktı. Vatandaşlar TC kimlik numaraları ile giriş yaptıklarında hak sahibi olup olmadıklarını öğrenebilecekler.

Haberport’ta yer alan habere göre, SGK tarafından vatandaşlara yapılan cenaze ödenekleri yeniden başladı. Bu ödeme sigortalı yakınını kaybetmesi halinde ailesinin cenaze masraflarını karşılayabilmeleri adına verilmektedir.

2 bin 54 lira sosyal yardım yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan edinilen güncel habere göre, ihtiyaç sahibi vatandaşlar gerekli koşulları sağlamaları durumunda hayatını kaybeden yakınlarının cenaze masrafları için ödenek alabilecekler. Bu kapsamda birinci ya da ikinci dereceden akrabalara ödemeler yapılmaktadır. İkinci dereceden akrabalara yapılan ödemeler için ise cenaze işlemlerini yürüten kişilere yönlendirilmektedir.

Başvuru detayları belli oldu

Yakını vefat eden kişiler cenaze ödeneği almak için SGK’ya başvuru yapmaktadır. Başvuru için herhangi bir evrak istenmediğine ilişkin son dakika haberi paylaşılıyor. Cenaze ödeneği ilk olarak hayatını kaybeden kişinin eşine veriliyor. Ancak boşanma ya da vefat gibi hallerde ödemeler çocuklara aktarılmaktadır. O da yok ise anne ve baba bu parayı alabilecektir.

2023 yılı itibarıyla cenaze ödeneği 2 bin 54 lira olarak ödenmektedir. Ödenekten yararlanmak isteyenlerin mutlaka SGK’ya bildirimde bulunması gerekiyor.

Kaynak: https://www.haberport.com/sosyal-yardimlar-geri-dondu-listede-tc-numarasi-olana-2-054-tl-odenecek/90546/